Grant Nadace ČEZ Oranžový přechod startuje 1. února

17.01.2023 10:06 | Komerční článek

Čím lépe je chodec vidět, tím je menší riziko nehody. Správné a dostatečné osvětlení přechodů pro chodce pomáhá výrazně zvyšovat bezpečnost zejména pro děti a seniory. Obce a města mohou od Nadace ČEZ prostřednictvím grantu Oranžový přechod získat až 120 000 korun. Žádosti o finanční příspěvek v grantech Oranžový přechod přijímá Nadace ČEZ od 1. února do 27. dubna 2023.

Grant Nadace ČEZ Oranžový přechod startuje 1. února
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Za tmy do školy, za tmy ze školy – zimní období, kdy se pozdě rozednívá, brzy stmívá, a navíc většinou i přes den panuje nevlídné počasí, patří z hlediska dopravní bezpečnosti dětí mezi ta nejrizikovější. V obcích mimořádně zatížených silniční dopravou jsou pro školáky často nebezpečné i nedostatečně osvětlené přechody pro chodce, tedy místa, kde by to čekal málokdo. Nadace ČEZ proto letos otevírá již desátý ročník grantového řízení Oranžový přechod, v němž obce a města mohou získat na správné osvětlení přechodů až 120 000 korun. Jen za loňský rok Nadace ČEZ podpořila vznik 17 dalších.

Anketa

Chcete, aby Danuše Nerudová zůstala v politice?

3%
94%
hlasovalo: 17816 lidí

„Obce v drtivé většině případů chtějí bezpečnější přechody zejména v blízkosti škol a školek, protože malé děti patří k nejohroženějším skupinám chodců. Oranžové přechody ale rovněž vznikají třeba u autobusových a vlakových nádraží, kde zvyšují bezpečnost lidí spěchajících ještě za tmy do práce nebo z práce, případně u nemocnic, kde chrání zejména seniory a osoby se sníženou mobilitou. O grant je i po letech stále velký zájem,“ uvádí ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková. Napříč Českou republikou už funguje 215 Oranžových přechodů, další jsou v realizaci.

Na východě Čech je od loňského roku bezpečnější oranžový přechod v České Třebové v Litomyšlské ulici. Nadace ČEZ prostřednictvím grantu Oranžové přechody přispěla na jeho osvětlení částkou 120 tisíc korun.

V Broumově přejdete mnohem bezpečněji frekventovanou ulici Přadlářská, přechod má díky Nadaci ČEZ nové osvětlení. Příspěvek činil 120 tisíc korun.

Nadace ČEZ je největší firemní nadací v České republice. Za posledních 20 let podpořila napříč regiony v průměru přes 750 projektů za více než 160 milionů korun ročně. Žádosti o finanční příspěvek v grantu Oranžový přechod přijímá Nadace ČEZ od 1. února do 27. dubna 2023. Žádosti o finanční příspěvek v grantu Stromy přijímá Nadace ČEZ od 1. do 28. února 2023.Některá grantová řízení Nadace ČEZ jsou časově omezená a potřeba si tedy ohlídat termín podání žádosti. Granty Podpora regionů a Oranžové hřiště probíhají celoročně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…