Greenpeace: Na změny klimatu upozorní trailer na katastrofický film v českých kinech

04.04.2019 20:29

Organizace Greenpeace zahajuje od pondělí 8. dubna rozsáhlou kampaň, která bude informovat veřejnost o změnách klimatu.

Greenpeace: Na změny klimatu upozorní trailer na katastrofický film v českých kinech
Foto: Greenpeace ČR
Popisek: Greenpeace ČR, logo.

Kampaň bude zahájena uvedením spotu v síti kin Cinestar. Spot, který má podobu traileru na katastrofický film, bude dále uváděn i v rámci sítě Aerofilms i dalších kinech. Hlas spotu propůjčil herec a režisér Miroslav Krobot.

Link na spot ZDELink na spot s Krobotem ZDELink na stránky ZDE.

Greenpeace již minulý týden zahájila sběr podpisů pod petici určenou české politické reprezentaci. Již během prvních dní ji podepsalo 8.000 lidí. (Link petice).

Na webu organizace Greenpeace pak bude zřízena speciální stránka, která lidi blíže seznámí s  příčinami změn klimatu, jejich dopady i s nutnými kroky, které musí lidstvo udělat, aby katastrofické důsledky probíhající změny klimatu odvrátilo.

Jan Freidinger z Greenpeace říká:
“Dopady změn klimatu vidíme tady a teď a jen rychlá akce zajistí, že se vyhneme těm nejděsivějším předpovědím a předáme planetu dalším generacím v jakž takž uspokojivém stavu. Ovlivnit to může každý z nás  nejen snížem vlastní uhlíkové stopy ale i tlakem na odpovědné politiky a instituce, kteří zatím naslouchají zájmům velkých znečišťovatelů spíše než vědeckým faktům.”

Přestože má Česká republika jedny z nejvyšších emisí skleníkových plynů na osobu na světě,  vláda nejenže nemá jasný plán, jak emise dostatečně snížit, aby se planeta neohřála nad kritickou mez 1,5 °C, ale zároveň se snaží blokovat i přijetí potřebných společných evropských cílů na snížení emisí skleníkových plynů do roku 2030 a dosažení “uhlíkové neutrality” do roku 2050.

Jan Freidinger z Greenpeace říká:
“Od Evropy se očekává, že v boji se změnou klimatu přijde s ambiciózním plánem. Pokud Evropa selže, nemůžeme očekávat že další velcí znečišťovatelé jako například Čína, budou dostatečně konat. Jak české vládě záleží na budoucnosti naší země, naší planety i budoucích generací uvidíme na dalších jednáních lídrů evropských zemí už v červnu a říjnu.”

Robin Kvapil z Greenpeace říká:
“Enormní zájem o petici i podpora ze strany osobností a institucí ukazují, že lidé si již probíhající změnu klimatu uvědomují a chtějí ji řešit. Je potřeba vyvinout silný tlak na politickou reprezentaci, protože v současné době neexistuje zásadnější celospolečenské téma, než je právě změna klimatu. Není politické, ani pravicové, ani levicové, ale ohrožuje životy nás všech.”

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…