Greenpeace startuje předvolební klimatickou tour

05.09.2021 16:51 | Tisková zpráva

Organizace Greenpeace startuje svou předvolební klimatickou tour po krajských městech České republiky. Postupně se svým stánkem navštíví tato města: Brno, Ostravu, Pardubice, Prahu, Liberec a Ústí nad Labem.

Greenpeace startuje předvolební klimatickou tour
Foto: Greenpeace ČR
Popisek: Greenpeace ČR, logo.

Zástupci Greenpeace chtějí v kontaktní kampani diskutovat s místními lidmi o ochraně klimatu, konci uhlí, spravedlivé transformaci uhelných regionů, udržitelném zemědělství a ochraně české přírody. Zmíněná témata považuje Greenpeace za klíčová pro letošní volby do Poslanecké sněmovny, proto se na ně zaměřuje v rámci kampaně Spolu pro klima.

Současná vláda se podle Greenpeace dostatečně nevěnuje tématům souvisejícím s ochranou klimatu, nedodržuje své mezinárodní závazky plynoucí z Pařížské dohody a svou odpovědnost za stav životního prostředí deleguje pouze na své občany. Změnit individuální návyky a životní styl však samo o sobě nemůže mít tak velký efekt, pokud nedojde ke změně celého společenského systému. S tím souvisí transformace energetiky s využitím plného potenciálu moderních technologií a čistých zdrojů, přechod k udržitelnému hospodářství a lepší ochrana přírody na státní úrovni.

Zcela klíčovou roli v boji s klimatickou krizí hrají vlády jednotlivých států, a proto vám v rámci naší výstavy nabízíme přehled volebních programů jednotlivých stran z hlediska jejich přístupu k ochraně klimatu a životního prostředí. Greenpeace spolu s dalšími experty z ekologických organizací Hnutí DUHA a Zelený kruh proto pečlivě prostudovali programy politických stran a vytvořili přehled, který, jak doufáme, pomůže budoucím voličům s výběrem strany v souladu s jejich představou o budoucím směrování naší země, co se týče udržitelného hospodářství a ochrany přírody. Celá analýza bude zveřejněna 7. září na tiskové konferenci. Společně s partnery se Greenpeace podílí také na přípravě vlastních předvolebních debat v Praze a v Ústí nad Labem.

Anketa

Co si myslíte o slovním útoku Andreje Babiše mladšího?

hlasovalo: 18222 lidí

Lidé, kteří navštíví stánek Greenpeace, si také budou moct prohlédnout putovní výstavu, která na příběhu obyčejných lidí ilustruje, jaké dopady má klimatická změna na českou krajinu, a co s tím můžeme jako společnost dělat. Součástí infostánku bude i doprovodný hudební program, fotobudka a také velká mapa ČR, na kterou mohou zájemci připnout svou fotografii spolu se vzkazem českým politikům a političkám. Zájemci budou moci také podepsat výzvu budoucí vládě, aby se zasadila o ochranu klimatu.

Greenpeace navštíví se svým stánkem tato města:

  • 6. 9. od 12:00 Brno (více ZDE)
  • 7. 9. od 12:00 Ostrava (více ZDE)
  • 8. 9. od 12:00 Pardubice (více ZDE)
  • 13. 9. od 12:00 Praha (více ZDE)
  • 21. 9. od 12:00 Liberec (více ZDE)
  • 22. 9. od 12:00 Ústí nad Labem (více ZDE)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…