HK ČR: Návštěva delegace z Ománu. Nové možnosti investic v Česku i příležitosti pro tuzemské firmy

15.04.2017 13:52

Na pozvání Hospodářské komory ČR a Svazu průmyslu a dopravy ČR se uskutečnilo setkání zástupců speciální ekonomické zóny Duqm v Ománu (Special Economic Zone Authority Duqm – SEZAD) s českými firmami a zástupci tuzemské politiky.

HK ČR: Návštěva delegace z Ománu. Nové možnosti investic v Česku i příležitosti pro tuzemské firmy
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Jedním z hlavních bodů byl seminář konaný na půdě ministerstva průmyslu a obchodu. Akce se zúčastnily víc než čtyři desítky firem z oblasti energetiky nebo strojírenství a s ománskou delegací uskutečnily řadu B2B jednání.

Hlavním cílem návštěvy bylo oboustranné načerpání informací, příprava podmínek pro konkrétní projekty, podpořit ománské investice v České republice a zároveň předat ománské straně informace o investičním potenciálu tuzemských firem v jejich zemi. Delegace během třídenní návštěvy také zavítala do několika českých firem. Součástí programu bylo i setkání na ministerstvu zahraničí, kde členy ománské delegace osobně přijal náměstek ministra Martin Tlapa.

Příjezd delegace zóny SEZAD je po dlouhé době první návštěvou představitelů Ománu v České republice. Ze strany Hospodářské komory došlo v minulosti ke dvěma cestám. Misi do Ománu uskutečnila Hospodářská komora v únoru 2017, tehdy doprovázela náměstka ministra zahraničí Martina Tlapu. Podobná cesta se pak uskutečnila i v listopadu 2015, kdy zástupci Hospodářské komory doprovodili místopředsedu Poslanecké sněmovny Petra Gazdíka a náměstka ministra průmyslu a obchodu Eduarda Muřického.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

19:02 ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

Po krizovém období pandemie covid-19 se v roce 2022 ekonomické výsledky cestovního ruchu ve všech kr…