HK ČR: Podnikatelé diskutovali o obchodních možnostech v Íránu po uvolnění sankcí

03.02.2016 20:15

Náměstek ministra zahraničí Martin Tlapa zahájil 3. února 2016 v Černínském paláci seminář „Obchod s Íránem po uvolnění sankcí“, který uspořádalo MZV ČR ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR.

HK ČR: Podnikatelé diskutovali o obchodních možnostech v Íránu po uvolnění sankcí
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Seminář poskytl podnikatelům a zástupcům firem informace o rozsahu uvolňování sankcí a o procedurách, které se budou týkat dodávek zboží do Íránu ze strany institucí české státní správy.

„Je zřejmé, že se otevírá nová kapitola vzájemných vztahů Íránu s ČR a EU jak z politického hlediska, tak z ekonomického hlediska,“ řekl na semináři náměstek ministra zahraničí Martin Tlapa. Jak dodal, klíčovými obory, které budou z uvolnění sankcí profitovat, jsou energetický, petrochemický a chemický průmysl, lodní doprava, automobilový a letecký průmysl.

Na semináři vystoupili další zástupci MZV, viceprezident Hospodářské komory ČR Bořivoj Minář, představitelé Ministerstva průmyslu a obchodu a EGAP.

„Cílem dnešního semináře a vlastně i našich dlouhodobých snah je poskytnout firmám praktické informace jak postupovat v rámci procesu znovu se otevírajícího íránského trhu. Hospodářská komora České republiky hodlá na dnešní seminář v příštích týdnech a měsících navázat, a to startujícím komplexním poradenským programem pro české firmy s názvem Brána do Persie,“ informoval viceprezident HK ČR Bořivoj Minář.

V bloku věnovaném očekávanému harmonogramu změn se svými příspěvky vystoupili i zástupci Finančního analytického útvaru Ministerstva financí ČR, Licenční správy Ministerstva průmyslu a obchodu, Státního úřadu pro jadernou bezpečnost a Generálního ředitelství cel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …