HSRM: Léto ve znamení nejlepších novinek pro turisty

27.07.2019 22:02

Hospodářská a sociální rada Mostecka během prázdninových měsíců nezasedá, což ovšem neznamená, že si její členové užívají volna. Zástupci regionální tripartity, konkrétně její odborné komise pro cestovní ruch, jsou totiž členy pracovní skupiny SPO-NA, která sdružuje všechny komise a sdružení v regionu zabývající se problematikou cestovního ruchu. A právě zástupci sdružení SPO-NA vybírali v červenci vítěze nultého ročníku soutěže KRUŠNOHORSKÁ „NEJ“.

HSRM: Léto ve znamení nejlepších novinek pro turisty
Foto: HSRM
Popisek: Hospodářská a sociální rada Mostecka

Vybíralo se z jedenácti krušnohorských turistických novinek uplynulého roku, které nominovala veřejnost. Byly mezi nimi například rozhledna na elektrárně Ledvice, naučná stezka Zaniklá důlní díla Lomu a Loučné, bobová dráha na Klínech nebo propagační kreslené video o městě Most. Následně probíhalo tři měsíce hlasování na sociálních sítích. Nejvíce hlasů nakonec získalo Thermalium Teplice a stalo se tak vítězem ankety KRUŠNOHORSKÁ „NEJ“ pro rok 2019. Odměnou pro vítěze je propagace jeho produktu v hodnotě 50 tisíc korun. Putovní cenu, vílu Marcebylu, předají zástupci sdružení SPO-NA jakožto organizátoři soutěže při slavnostním aktu přímo v prostorách vítězného Thermalia Teplice.

O první místo v anketě se Thermalium dlouho přetahovalo s Moldavskou dráhou. Projekt Znovuzprovoznění Moldavské dráhy a I. symbolické spojení „Moldava-Holzhau“ nakonec díky hlasům na Facebooku skončil na druhém místě. I v případě populární turistické železnice lze nalézt vazby na Hospodářskou a sociální radu Mostecka. Jejím členem je Českojiřetínský spolek, mezi jehož aktivity patří i znovuzprovoznění Moldavské dráhy. Když v roce 2017 došlo na populární turistické železniční trati k sesuvu, bylo to také díky pomoci HSRM a dalších institucí včetně Ústeckého kraje, že se zde po zhruba roce a půl podařilo opět obnovit provoz. A regionální tripartita podporuje i aktuální snahy Českojiřetínského spolku o opětovné propojení trati na české a německé straně hranice, kde byl po 2. světové válce provoz přerušen.

Hospodářská a sociální rada Mostecka, z. s., vznikla v březnu roku 1999 jako apolitické občanské sdružení, jehož členy jsou fyzické a právnické osoby, instituce státní nebo veřejné správy, které žijí nebo působí na Mostecku. V současnosti má 57 členů. Hospodářská a sociální rada Mostecka je členem Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje z. s., která sdružuje sedm okresních sdružení působících v rámci kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…