HSRM: Regionální tripartita řešila na dálku také podporu kultury

02.02.2021 22:11

Protiepidemická opatření ani v lednu nedovolila řádné konání Hospodářské a sociální rady Mostecka (HSRM), která se proto i tentokrát uskutečnila elektronickou formou.

HSRM: Regionální tripartita řešila na dálku také podporu kultury
Foto: HSRM
Popisek: Hospodářská a sociální rada Mostecka

Členové předsednictva proto i tentokrát dostali materiály elektronickou poštou a po jejich prostudování měli možnost o nich stejným způsobem hlasovat. Do hlasování se zapojili všichni členové Předsednictva HSRM.

Schvalovala se mimo jiné pravidla a formulář pro poskytnutí dotací Odborné komise pro kulturu, která v rámci HSRM působí. Také v tomto roce budou mít pořadatelé kulturních akcí možnost požádat regionální tripartitu o příspěvek. Žádosti je možné podávat v průběhu celého roku, nejpozději však do listopadu, protože dotace musí být vyčerpána do konce kalendářního roku.

V loňském roce získala desetitisícovou dotaci například obec Patokryje na pořádání zdejší oblíbené Patokryjské vlny. Nakonec se jednalo o jednu z mála kulturních akcí, které se v regionu podařilo uskutečnit. Protipandemická opatření nakonec přípravu většina kulturních a společenských akcí nejen na Mostecku znemožnila. Dotaci tak například nemohlo využít město Meziboří, kterému vloni odborná komise pro kulturu schválila příspěvek na uspořádání dětské akce Se světýlkem za Ježíškem.

Na programu lednového jednání regionální tripartity byla především „provozní“ témata. Týkala se mimo jiné novinek z vládního programu RE:START nebo informací z online jednání krajské hospodářské a sociální rady. Zástupci HSRM si rovněž měli možnost projít prezentaci o průběhu oslav 150. výročí železnice na Mostecku a Chomutovsku. Prezentace je k dispozici na webových stránkách HSRM.

Hospodářská a sociální rada Mostecka, z. s., vznikla v březnu roku 1999 jako apolitické občanské sdružení, jehož členy jsou fyzické a právnické osoby, instituce státní nebo veřejné správy, které žijí nebo působí na Mostecku. V současnosti má 59 členů. Hospodářská a sociální rada Mostecka, z. s. je členem Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje z. s., která sdružuje sedm okresních sdružení působících v rámci kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…