HZS: Bilance bouřek z pohledu hasičů

14.06.2020 15:30

V souvislosti s výskytem silných a velmi silných bouřek s přívalovými srážkami nad územím ČR vyjížděli hasiči v odpoledních a nočních hodinách ke zvýšenému počtu technických zásahů. Nejčastěji odčerpávali vodu ze zatopených sklepů, domů nebo garáží a odstraňovali popadané stromy. Stromy padaly na silnice, elektrická vedení, ve Skalici u České Lípy spadl vzrostlý smrk na kostel sv. Anny.

HZS: Bilance bouřek z pohledu hasičů
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Celkem vyjeli hasiči od 12:00 hodin do půlnoci k 600 takovým událostem. Po půlnoci se již situace uklidnila. Nejvíc zásahů jsme zaznamenali v kraji Zlínském, Jihomoravském, Pardubickém, Středočeském a v hlavním městě.

Na Vysočině v okrese Třebíč zasahovali hasiči u případu vyvráceného stromu, který se zapřel o jiný a dále hrozil pádem na komunikaci. Jednotky zajistily místo události, ale vzhledem k nemožnosti ustavení výškové techniky bude strom odstraňován až za denního světla. Z preventivních důvodů bylo evakuováno 11 osob ze dvou domů, které jsou případným pádem stromu ohroženy – osoby mají zajištěno náhradní ubytování.

Na pomoc HZS Zlínského kraje byla nasazena těžká technika Záchranného hasičského útvaru Trenčín ze Slovenska. Bagr byl nasazen k odstraňování nánosů bahna a vyprošťování zapadlých automobilů.

Záchranný útvar HZS ČR je stále nasazen na odstraňování následků po přívalových deštích ve dnech 7. a 8. 6. 2020 v Olomouckém kraji. Jedná se především o čerpání vody z objektů, odstraňování překážek v korytech toků apod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…