HZS ČR: CEDA Maps poskytla zdarma profesionální mapové vrstvy pro dispečinky

21.08.2020 20:50

Firma CEDA Maps a.s. zdarma poskytla HZS ČR nejaktuálnější podrobná mapová data, která hasičským jednotkám umožní minimalizovat čas na cestě tam, kde je lidé nejvíc potřebují.

HZS ČR: CEDA Maps poskytla zdarma profesionální mapové vrstvy pro dispečinky
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Profesionální data jsou součástí informačního systému NIS IZS, který se používá pro provoz call center TCTV 112, operačního řízení hasičů i u ostatních záchranných složek IZS. “Usnadňují nám práci tam, kde běžně dostupné mapové podklady nestačí. Ne všechny cesty, které jsou pro veřejnost nepoužitelné, jsou skutečně neprůjezdné a naopak ne všechny komunikace jsou pro nás dostatečně široké a průjezdy dost vysoké. CEDA mapy vidí svět z naší perspektivy, a proto nám výrazně usnadňují práci.".” vysvětluje ředitel odboru operačního řízení MV-generálního ředitelství HZS ČR, plukovník Ing. Roman Bílý.

Ředitel CEDA Radovan Prokeš k tomu říká: „Na naše data spoléhá integrovaný záchranný systém už řadu let. Přestože smlouva na dodávky jejich aktualizací skončila, chtěli jsme i my přispět k boji s pandemií a poděkovat záchranářům, že se starají o naši bezpečnost. Proto jsme se rozhodli pomoci tím, že jsme v dodávce mapových dat pokračovali po dobu nouzového stavu zdarma.”

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…