HZS ČR: Koncert u příležitosti českého předsednictví v Radě EU

07.10.2022 21:44 | Tisková zpráva

Slovácká suita od českého hudebního skladatele Vítězslava Nováka zazněla včera večer v Chrámu sv. Mikuláše v Praze pro významné hosty ze států Evropské unie, kteří přijeli do České republiky společně jednat o důležitých tématech z oblasti civilní ochrany.

HZS ČR: Koncert u příležitosti českého předsednictví v Radě EU
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR, generálporučík Vladimír Vlček, přivítal hosty a poděkoval jim za vzájemnou spolupráci, která již řadu let funguje mezi jednotlivými státy EU. „Mechanismus civilní ochrany dokazuje prakticky neustále, že je klíčovým nástrojem pro společné řešení velkých mimořádných událostí napříč Evropou. Svět čelí v posledních letech řadě nových mimořádných událostí, a pokud se jim postavíme společně, určitě budeme silnější.“ řekl mimo jiné genpor. Vladimír Vlček. Zhodnotil, že jednání vrcholných představitelů bezpečnostních sborů, která probíhala v těchto dnech v Praze, byla přínosná a důležitá, nicméně zdůraznil, že hlavní pozitiva členství v Evropské unii nevidí v kongresech a jednáních za stolem, ale v praktické pomoci, kterou především hasiči znají velmi dobře.

Na závěr popřál hostům koncertu, aby si vychutnali hudební zážitek v podání katedrálního sboru pod vedením sbormistra Josefa Kšici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

22:03 České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

V sobotu a neděli 11. a 12. května se mohou fanoušci železniční historie vypravit do železničního mu…