HZS ČR: Konference IZS na téma zkušenosti záchranných složek při onemocnění Covid-19

03.12.2021 19:33 | Tisková zpráva

Pro letošní 7. ročník konference IZS v Karlových Varech zvolili organizátoři téma Covid-19. V průběhu konference řečníci zhodnotili dosavadní průběh této nové situace pro záchranné složky.

HZS ČR: Konference IZS na téma zkušenosti záchranných složek při onemocnění Covid-19
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Všichni věřili, že se bude jednat o předání poznatků již uzavřené kapitoly. To se nestalo a konference se uskutečnila v době, kdy se epidemiologická situace v České republice opět velmi hlasitě hlásí o slovo a denní záchyt pozitivních osob na toto onemocnění je stále vyšší a vyšší. I z tohoto důvodu byly všechny příspěvky pro účastníky konference maximálně podnětné. V průběhu konference bylo možné slyšet zhodnocení činností, potřeby improvizace a flexibility, ale i podněty pro zlepšení či změnu nastavení podmínek pro fungování jednotlivých složek IZS, které se na řešení epidemiologické situace v zemi významně podílely. Pořadatelům se podařilo zajistit řečníky z řad odborníků napříč celým IZS. Posluchačům tak své zkušenosti, názory i podněty pro další činnost přednesl například generální ředitel HZS ČR Vladimír Vlček, ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek, vedoucí Centrálního řídícího týmu covid-19 Armády ČR Petr Šnajdárek, náčelník Letecké záchranné služby Armády ČR Zdeněk Pašek či krajská očkovací koordinátorka Dagmara Uhlíková.

Významný prostor v rámci konference byl věnovaný rovněž psychosociální pomoci v průběhu uplynulého období v souvislosti s onemocněním Covid-19, kdy tuto pomoc bylo nutné realizovat nejen pro obyvatele kraje zasažené touto nemocí, ale rovněž i členům a příslušníkům všech záchranných složek. Právě ti byli v denním kontaktu se všemi formami potřebné pomoci nemocným a tyto dosud nové a neznámé úkoly znamenaly velkou psychickou zátěž. Novinkou letošního ročníku konference byl on-line přenos z celého průběhu. Tento přenos je ve formě nesestříhaného záznamu k dispozici. Účastnici si tak mohou znovu poslechnout příspěvky řečníků, stejně tak ti, kteří se konference nemohli zúčastnit, si mohou libovolně najít tu část, která je zajímá, případně si poslechnout celý šestihodinový záznam. Odkaz na záznam konference je na webových stránkách www.konferenceizs.cz nebo lze využít přímý odkaz na kanále youtube ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …