HZS ČR: Téměř 700 výjezdů za noc kvůli silnému větru

30.10.2018 16:26

V souvislosti se silným větrem řešily jednotky hasičů během včerejšího večera a dnešního rána 671 případů technické pomoci. Přičemž průměrně dle statistik vyjedou hasiči denně pouze k 162 technických zásahům.

HZS ČR: Téměř 700 výjezdů za noc kvůli silnému větru
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

V souvislosti s nastupující studenou frontou od jihu a jihozápadu docházelo v průběhu úterního večera a středečního rána k nárůstu výjezdů jednotek požární ochrany, které řešily poskytnutí technické pomoci. Nejčastěji se jednalo o pády stromů na vozovky a železniční tratě nebo nebezpečné uvolnění střešních krytin. Jednotky řešily tuto pomoc nejvíce na Vysočině, v Pardubickém a Středočeském kraji.

V Pardubickém kraji navíc hasiči likvidovali následky železniční dopravní nehody, při které narazil osobní vlak do spadlého stromu. Hasiči evakuovali 10 osob z vlaku. V Královéhradeckém kraji byly jednotky vyslány k havárii nákladního automobilu, který se vlivem silného větru převrátil na komunikaci. Provoz na této komunikaci byl déle než 2 hodiny uzavřen.

Kromě technických zásahů vyjížděli hasiči ke zvýšenému množství dopravních nehod (118), při kterých bylo zraněno 27 osob.

Až do dnešních 17:00 hodin platí výstraha ČHMÚ na velmi silný vítr pro kraje Středočeský, Pardubický, Královéhradecký, Liberecký a Vysočinu a výstraha na silný vítr pro kraje Jihočeský a Jihomoravský. Další výstrahy ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…