HZS ČR: V rámci Dne požární bezpečnosti upozornili hasiči na problém s průjezdností ulic

19.08.2021 20:04 | Tisková zpráva

Stále více osobních aut a nedostatek parkovacích míst. Problém, který nemá snadné a rychlé řešení. Pro hasiče velká komplikace při jízdě k zásahu.

HZS ČR: V rámci Dne požární bezpečnosti upozornili hasiči na problém s průjezdností ulic
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Pokud potřebujete pomoc hasičů, tak vám čas pocitově ubíhá úplně jinak. Každých pár vteřin je doslova jako věčnost. A ani když už slyšíte zvuk houkaček, tak nemusí být vyhráno. Zásahová technika hasičů se totiž musí dostat až k vám a to je někdy opravdu velká komplikace. Auta parkující prakticky všude, někdy i tam kde nemají. A tam, kde se jiné osobní auto ještě protáhne, tak často nemá hasičská cisterna nebo automobilový žebřík žádnou šanci. Technika záchranářů potřebuje pro bezpečný a rychlý průjezd totiž více místa. Nejen na samotnou šířku ponechaného volného jízdního pruhu. Jde i o nájezdové úhly do zatáček, s osmimetrovým autem nejde zatočit tak jako s malým osobním. V pátek 13. srpna, tedy v průběhu vyhlášeného Den požární bezpečnosti, tak hasiči v ulicích měst upozorňovali na tento problém. Ve všech městech, kde mají profesionální hasiči v Karlovarském kraji svojí stanici, tak se zásahovou technikou projížděli vybrané ulice a na řadě míst narazili na ztížené podmínky pro průjezd nebo dokonce na nemožnost projetí. Jednalo se o preventivní akci, takže nikde nehrozil odtah nebo pokuty. Smyslem bylo pouze opět upozornit, že když hasičská technika neprojede mezi zaparkovanými vozidly, tak nemůže včas pomoct. Zároveň někde dostali řidiči za stěrač malý letáček, který upozorňuje na potřebu tří metrů širokého průjezdu pro hasičskou techniku. Kdo tento trojúhelníkový letáček za stěračem našel, tak částečně nebo zcela blokoval průjezd. Ty tři metry pro hasičskou techniku mohou znamenat tři metry pro život.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…