HZS ČR: Víc než požáry zaměstnaly letos v létě hasiče stromy a voda

03.09.2020 7:31

Bilance letošních prázdnin je z pohledu hasičů, co se požárů týče, příznivá. Nicméně výjezdů jim rozhodně neubylo. Celkově vyjeli hasiči během července a srpna k 27 618 událostem, což je o více než 2 000 zásahů víc než loni v létě. Největší nárůst letos nezaznamenaly požáry, jak je pro léto typické, ale tzv. technické zásahy, kam spadají zásahy po bouřkách a přívalových deštích.

HZS ČR: Víc než požáry zaměstnaly letos v létě hasiče stromy a voda
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Právě odstraňování stromů a větví a čerpání vody stály za tímto nárůstem. K odstraňování stromů a větví jsme vyjížděli ve více než 4 700 případech a vodu jsme čerpali víc než 1 300 krát.

Letos v létě (od 1. 7. – 31. 8. 2020) vyjeli hasiči průměrně445krát denně. Dlouhodobý denní průměr přitom činí 328 výjezdů.

Skutečnost, že během léta často pršelo, pomohla tomu, že jsme hranici 100 požárů za den překonali pouze jedinkrát a to dne 26. srpna2020, kdy hasiči vyjeli k 102 požárům. Loni bylo takových dní 7 a všechny byly během července. Pro zajímavost, v roce 2019 byl dnem s nejvíc požáry 6. červenec 2019, kdy hasiči vyjížděli k 145 požárům. A ještě jedno srovnání, tentokrát s létem 2015, které bylo extrémně horké a suché. Tehdy hasiči vyjeli k  nejvíc požárům dne 14. srpna 2015, kdy se počet požárů vyšplhal až k číslu 201.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …