Hamé dělalo obchody na světovém veletrhu v Moskvě

25.09.2013 12:48

Širokou škálu produktů z českých závodů i ruského závodu předvedla společnost Hamé na světovém potravinářském veletrhu World Foods, který ve dnech 16. až 19. září hostila již po jednadvacáté Moskva.

Hamé dělalo obchody na světovém veletrhu v Moskvě
Foto: red
Popisek: Hamé

„Na stánku jsme představili novinky a produkty z českých výrobních závodů jako je nová řada masozeleninových a ovocných kojeneckých výživ pro nejmenší Hamánek Baby, ucelenou nabídku našich prémiových paštik a masových produktů z řady Vynikající kvalita a také hotová jídla EasyCup ve zcela novém praktickém obalu. Ale návštěvníci veletrhu se mohli podrobně seznámit i s výrobky z našeho ruského závodu, například paštikami, kečupy a kojeneckými masozeleninovými výživami,“ říká Marcela Mitáčková, ředitelka pro marketing a vývoj společnosti Hamé.

Veletrh v Moskvě, jehož se například minulý rok zúčastnilo více než 1600 firem z 69 zemí celého světa, je ideální příležitost k navázání dalších obchodních vztahů. Pozice Hamé v Rusku i díky výrobě ve vlastním závodě u Vladimiru neustále sílí. V některých segmentech je již dokonce na tamním obrovském trhu lídrem.

 „Chceme náš závod modernizovat, je to totiž základna pro zásobování celého Ruska a okolních států, jako je Ukrajina, Kazachstán nebo Turkmenistán, “ vysvětluje Petr Šubrt, ředitel Hamé Foods v Rusku.

Hamé v Rusku dosáhlo v roce 2012 tržeb v hodnotě 823 mil. rublů (více než 517 mil. Kč) a proti předešlému roku 2011 tak tržby v této zemi narostly o plných 22 %.  „Tento silný růst se daří držet i v letošním roce, jen za první pololetí tržby přesáhly 270 mil. Kč a meziročně narostly o 23 %.  Rusko je pro Hamé mimořádně důležitý trh, po mateřském Česku a Slovensku ten největší. Naším dlouhodobě nejúspěšnějším produktem na ruském trhu jsou paštiky. Velmi dobře se prodávají také masové konzervy  a sterilované ovoce a zelenina,“ dodává Petr Šubrt.  

Společnost Hamé v Rusku působí již od poloviny devadesátých let a v letošním roce oslavuje kulaté výročí 20 let přítomnosti na tomto obrovském východním trhu.  Výrobní závod otevřelo Hamé v roce 2004 v obci  Bogoljubovo, zhruba 200 km od Moskvy. V tomto provozu vyrábí paštiky, kečupy a kojenecké masozeleninové výživy, které se distribuují nejen na ruském trhu, ale i do rusky mluvících zemí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…