Hasiči pokračují v distribuci ochranných prostředků

16.04.2020 21:41

Hasiči od 20. března, kdy na Letiště Václava Havla přistálo první letadlo z Číny, které přivezlo osobní ochranné pomůcky zajištěné prostřednictvím ministerstva vnitra, až do dnešního dne společně s Policií České republiky vyložili zdravotnický materiál již z téměř 30 letadel.

Hasiči pokračují v distribuci ochranných prostředků
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Každý týden přistane v České republice přibližně 9 letadel. Letadla s ochrannými prostředky přistávají nejen na letišti v Praze, ale také na vojenském letišti v Pardubicích. Odtud je hasiči přepravují do centrálního skladu v Opočínku a poté jsou dále distribuovány do všech krajů.

O prodlouženém velikonočním víkendu dorazilo do České republiky dalších šest letadel. Na vykládce se podílí přes 80 hasičů a vice než 20 policistů. Celkem již bylo distribuováno necelých 6 mil. respirátorů, 45,3 mil. roušek, 649 tis. ochranných brýlí, 509 tis. obleků a přes 13 mil. rukavic. Podrobný přehled naleznete v odkazu na webových stránkách Ministerstva vnitra ČR (ZDE).

Kromě distribuce osobních ochranných prostředků z Číny se našich cca 7000 kolegů na 245 stanicích podílí na zajišťování každodenní hasičské činnosti. Za zmínku stojí zejména v posledních 14 dnech zvýšený výskyt požárů, po celé České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…