Hasičský záchranný sbor: Efektivní komunikace – pět let udržitelnosti

24.11.2020 16:09

Hasičský záchranný sbor České republiky realizoval v posledních letech řadu významných projektů, spolufinancovaných ze strukturálních fondů Evropské unie. Jedním z takových projektů byl projekt Zajištění efektivní hlasové a datové komunikace Hasičského záchranného sboru České republiky pro řešení mimořádných událostí („Efektivní komunikace“).

Hasičský záchranný sbor: Efektivní komunikace – pět let udržitelnosti
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Uvedený projekt byl realizován v letech 2014 a 2015 a byl spolufinancován z Integrovaného operačního programu pro období 2007 – 2013. Příjemcem dotace bylo Ministerstvo vnitra - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky.

V rámci projektu „Efektivní komunikace“ byly pořízeny tzv. komunikační sady, které se uplatňují v každodenní činnosti Hasičského záchranného sboru České republiky.

Komunikační sady využívají hasiči ve vozidlové technice, na operačních a informačních střediscích a také na místě zásahu při mimořádných událostech. Komunikační sady jsou složeny z: vozidlových terminálů radiokomunikačního systému PEGAS nové generace s příslušenstvím (pořízeno 1737 ks), převodníků typu AD/DA (pořízeno 851 ks), dispečerských terminálů radiokomunikačního systému PEGAS (pořízeno 132 ks) a z nezávislých digitálních opakovačů (pořízeno 14 ks).

Nasazení komunikačních sad v zásahové činnosti Hasičskému záchrannému sboru České republiky umožňuje mj. efektivní řízení sil a prostředků na místě zásahu, koordinaci zasahujících jednotek a spolupráci s krajskými operačními a informačními středisky při řešení mimořádných událostí a krizových stavů. V konečném důsledku pak bylo realizací projektu Efektivní komunikace dosaženo zvýšení efektivnosti, kapacity a spolehlivosti při využívání radiokomunikačního systému PEGAS ze strany Hasičského záchranného sboru České republiky.

K datu 30. listopadu 2020 končí povinná pětiletá doba udržitelnosti projektu Efektivní komunikace; pořízené výstupy projektu budou Hasičským záchranným sborem České republiky využívány i nadále tak, jak je uvedeno výše.

Více o projektu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…