Hasičský záchranný sbor: Slavnostní předání CAS středočeským dobrovolným jednotkám

27.08.2020 11:48

Ve středu 26. srpna v deset hodin dopoledne byly na stanici v Říčanech slavnostně předány devíti středočeským jednotkám sboru dobrovolných hasičů obcí cisternové automobilové stříkačky.

Hasičský záchranný sbor: Slavnostní předání CAS středočeským dobrovolným jednotkám
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

V souvislosti s pravidelnou obměnou techniky profesionálních hasičských sborů za modernější typy, jsou starší cisterny vyřazovány a nabízeny k užívání dobrovolným jednotkám, které tak získávají novější vybavení pro své zásahy. Tentokrát bylo předáno devět „malých cisteren“, které na stanicích HZS Středočeského kraje sloužily jako prvovýjezdová vozidla. Průměrné stáří těchto cisternových automobilových stříkaček je necelých třináct let.

Předávaná technika jednotkám:

Slavnostní akce se zúčastnili ministr vnitra Jan Hamáček, generální ředitel HZS ČR genpor. Ing. Drahoslav Ryba, ředitel HZS Středočeského kraje plk. Ing. Miloslav Svatoš a další pozvaní hosté. Vozidlům požehnal kaplan Jaroslav Baluch, aby nadále plnila svou funkci, byla jednotkám ku prospěchu a vždy se lidé i technika šťastně a ve zdraví vrátili zpět na zbrojnici.

„Vždy se snažíme předávat pro nás takzvaně nepotřebný majetek, v tomto případě cisterny, prioritně dobrovolným jednotkám v našem kraji. A musím přiznat, že poptávka několikanásobně převyšuje naše možnosti, jenže my můžeme vyřadit a darovat cisternu obci pouze tehdy, když si pořídíme novou. Pro obě strany je ale potěšitelné, že jsme za posledních pět let mohli takto předat dobrovolným hasičům celkem devatenáct cisteren,“ uvedl ve svém vystoupení ředitel Svatoš.

U příležitosti slavnostního setkání pak udělil medaile HZS Středočeského kraje za významnou a dlouhodobou podporu středočeského profesionálního sboru, zejména v oblasti požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva. Ocenění předal ministrovi vnitra Janu Hamáčkovi, generálnímu řediteli Drahoslavu Rybovi a také říčanskému starostovi Vladimíru Kořenovi.

Po ukončení oficiální části si všichni zúčastnění mohli předávaná zásahová vozidla prohlédnout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…