Hejtman Hašek bilancoval ke konci roku s partnery kraje

17.12.2015 18:46

Bilance dosavadní spolupráce byla tématem dnešního (16. 12. 2015) setkání hejtmana Michala Haška s jihomoravskými zemědělci, vinaři, zástupci Hospodářské komory, zahrádkáři, myslivci, rybáři, chovateli a hasiči.

Hejtman Hašek bilancoval ke konci roku s partnery kraje
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Hejtman Hašek bilancoval ke konci roku s partnery kraje

„K tématům setkání se zástupci Agrární komory a vinaři patřilo mj. řešení následků sucha z úrovně kraje, podpora regionálních potravinářských veletrhů Salima a Techagro, spolupráce kraje a Vinařského fondu ČR, nové Centrum excelence na Střední vinařské škole ve Valticích a také potřebné úpravy legislativy – zde jde o novelu vinařského zákona a zákon o prodeji státní půdy,“ uvedl hejtman Hašek.

Další bilanční schůzkou byl pracovní oběd se šéfy okresních hospodářských komor v Jihomoravském kraji. "Poděkoval jsem za letošní spolupráci, seznámil je s návrhem rozpočtu kraje na rok 2016 a velmi pečlivě vyslechl informace o pohledu podnikatelů na problémy ve všech jihomoravských okresech. Za všechny zmíním dopravní infrastrukturu či střední technické a učňovské školství. Popřál jsem podnikatelům úspěšný rok 2016, pokud se bude dařit jim, bude to znamenat také daně do krajského rozpočtu a práci pro občany kraje," řekl Michal Hašek.

Odpoledne se hejtman sešel se zástupci myslivců, rybářů, chovatelů a zahrádkářů. I s nimi mluvil o dosavadní spolupráci, uzavírání memorand a práci v dalších letech.

Velké poděkování pak patřilo i dobrovolným hasičům z Jihomoravského kraje, Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a Moravské hasičské jednoty. "Na návrh hasičských spolků jsem také dnes vyznamenal 5 dobrovolných hasičů bronzovou a stříbrnou medailí Jihomoravského kraje," doplnil hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…