Hejtman Netolický: Kraj získá první z budov Vysokomýtské nemocnice. Druhá následuje po rozhodnutí soudu

16.10.2017 9:16

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický jednal v pátek ráno se starostou Vysokého Mýta Františkem Jiraským a ředitelem Vysokomýtské nemocnice Josefem Pejchlem o převodu budov, které jsou ve vlastnictví města Vysoké Mýto. Převod první z budov nacházející se v Žižkově ulici budou projednávat zastupitelstva kraje a města v prosinci.

Hejtman Netolický: Kraj získá první z budov Vysokomýtské nemocnice. Druhá následuje po rozhodnutí soudu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„Pokračujeme v jednáních s městem o převodu budov v Žižkově a Hradecké ulici do majetku Pardubického kraje. Nicméně k převodu všech budov nemůže dojít v době, kdy město čelí žalobě jedné ze společností, která chtěla v areálu vybudovat dialyzační středisko. Z tohoto důvodu také v srpnu naše majetková komise převod všech budov nedoporučila, avšak otevřeli jsme možnost jejich postupného převodu,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

„Bez závazků je budova v Žižkově ulici, kde se nyní nachází léčebna dlouhodobě nemocných. Krajské zastupitelstvo bude o převodu této budovy jednat na svém nejbližším jednání v prosinci. Jakmile bude spor ukončen, můžeme začít jednat také o převodu budovy v Hradecké ulici. Chceme vyslat jednoznačný signál, že o Vysokomýtskou nemocnici máme zájem a chceme do ní investovat poté, co bude v krajském majetku,“ sdělil hejtman Netolický.

Ten také upřesnil rozsah nezbytných investic v areálu Žižkova. „Podle informací pana ředitele Pejchla je nutné v této budově řešit topení, dále záložní zdroj a především zlepšení napojení areálu na elektrickou rozvodnou síť,“ řekl Netolický. Výraznější investice bude vyžadovat druhá budova v Hradecké ulici. „

Jedná se především o dvě úniková schodiště, z nichž jedno by mohlo být vybudováno již v průběhu zimy a druhé by bylo budováno výhledově s tím, že v tomto případě očekáváme částku 2,5 milionu korun. Dále se vytváří projekt elektronické požární signalizace, zajištění domovního rozhlasu a shromažďovacího prostoru před výtahem,“ dodal hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …