Hejtman Netolický: Pochybení projektantů jsou neakceptovatelná

08.08.2018 12:15

Jednání Rady Pardubického kraje se z velké části neslo ve znamení krajských investic. Kromě postupu příprav vybraných staveb řešili radní také problematiku víceprací na stavbách v oblasti školství, dopravy, zdravotnictví a sociálních věcí, které jsou v současné době ve fázi realizace.

Hejtman Netolický: Pochybení projektantů jsou neakceptovatelná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„Vícepráce, ale i opačně méně práce jsou v rámci investičních akcí často způsobené objektivními důvody, které nemohly být odhaleny v rámci přípravy projektu. Samozřejmě nemůžeme ovlivnit povětrnostní vlivy či skryté vady v rámci objektů, které vznikly často neodbornými zásahy či stavebními postupy v minulosti. Toto jsou položky, které jsme schopni akceptovat. Co však rozhodně neakceptujeme, jsou pochybení projektanta plynoucí například z nedostatečného seznámení se s objektem nebo snaha na nesprávných místech šetřit, což poté naopak vede v prodražení,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

„Považuji proto za nezbytné, abychom o těchto všech položkách detailně debatovali, protože se chováme jako řádný hospodář a nikdo z nás nechce vyhazovat finanční prostředky za práce, které mohly být započítány již do projektu, nebo se jim dalo v případě hlubšího seznámení se stavbou předejít,“ doplnil hejtman Martin Netolický, který má v krajské radě ve své gesci záležitosti financí a krajského rozpočtu.

„Obdobné kontroly a diskuse v případě víceprací budou rozhodně pokračovat i v budoucnu. Chceme tím vyslat jednoznačný signál, že krajská samospráva má investiční akce pod kontrolou i v době, kdy již stavba probíhá,“ dodal Netolický.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

10:04 ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

Do práce v autobuse, zpátky domů na kole. Také letos mohou zaměstnanci elektrárny k dopravě do práce…