Hejtman Netolický: Prosečský Ergotep je vzorem při zaměstnávání handicapovaných

16.06.2017 8:10

hejtman Pardubického kraje Martin Netolický navštívil společně s radním pro oblast sociálních věcí Pavlem Šotolou společnost Ergotep v Proseči, která je zářným příkladem fungování sociálního podniku, jež zaměstnává handicapované a začleňuje je do pracovního kolektivu.

Hejtman Netolický: Prosečský Ergotep je vzorem při zaměstnávání handicapovaných
Foto: archiv MN
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD)

„Systém sociálního podnikání v našem kraji může být jednoznačně vzorem pro ostatní. Dlouhodobě a systematicky tuto oblast podporujeme a je vidět, že spolupráce funguje. Osobně doufám, že bude v budoucnu více společností podobných Ergotepu. Nejdůležitější ze všeho je, že se lidé s handicapem dostávají do běžného pracovního procesu,“ uvedl hejtman Martin Netolický s tím, že až 90 procent všech zaměstnanců společnosti tvoří tělesně nebo mentálně postižení. „Společnost si chválí také spolupráci s městem, což je jeden z nezbytných předpokladů dalšího rozvoje. Jsem proto rád, že se i místní samospráva k projektu hlásí a podporuje ho,“ dodal hejtman Netolický.

Společnost Ergotep působí v bývalém areálu společnosti ETA v Proseči. Mezi její klienty patří například Česká pošta, Československá obchodní banka, Tescoma či Hamé. „Firma úspěšně poskytuje také sociální rehabilitaci. Její zaměstnanci navíc pochází z různých koutů nejen našeho regionu. Do oblasti 40 kilometrů od Proseče má společnost zajištěný svoz. V případě delších vzdáleností jsou připraveny ubytovací kapacity,“ uvedl radní Pavel Šotola. „Jako kraj jsme s Ergotepem navázali spolupráci, kdy vedení společnosti poskytlo zaměstnancům krajského úřadu cenné informace v oblasti sociálního podnikání. Praktické zkušenosti byly přínosem při přípravě dotačního programu kraje na podporu sociálního podnikání,“ dodal radní Pavel Šotola.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…