Hejtman Netolický: Prosečský Ergotep je vzorem při zaměstnávání handicapovaných

16.06.2017 8:10

hejtman Pardubického kraje Martin Netolický navštívil společně s radním pro oblast sociálních věcí Pavlem Šotolou společnost Ergotep v Proseči, která je zářným příkladem fungování sociálního podniku, jež zaměstnává handicapované a začleňuje je do pracovního kolektivu.

Hejtman Netolický: Prosečský Ergotep je vzorem při zaměstnávání handicapovaných
Foto: archiv MN
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD)

„Systém sociálního podnikání v našem kraji může být jednoznačně vzorem pro ostatní. Dlouhodobě a systematicky tuto oblast podporujeme a je vidět, že spolupráce funguje. Osobně doufám, že bude v budoucnu více společností podobných Ergotepu. Nejdůležitější ze všeho je, že se lidé s handicapem dostávají do běžného pracovního procesu,“ uvedl hejtman Martin Netolický s tím, že až 90 procent všech zaměstnanců společnosti tvoří tělesně nebo mentálně postižení. „Společnost si chválí také spolupráci s městem, což je jeden z nezbytných předpokladů dalšího rozvoje. Jsem proto rád, že se i místní samospráva k projektu hlásí a podporuje ho,“ dodal hejtman Netolický.

Společnost Ergotep působí v bývalém areálu společnosti ETA v Proseči. Mezi její klienty patří například Česká pošta, Československá obchodní banka, Tescoma či Hamé. „Firma úspěšně poskytuje také sociální rehabilitaci. Její zaměstnanci navíc pochází z různých koutů nejen našeho regionu. Do oblasti 40 kilometrů od Proseče má společnost zajištěný svoz. V případě delších vzdáleností jsou připraveny ubytovací kapacity,“ uvedl radní Pavel Šotola. „Jako kraj jsme s Ergotepem navázali spolupráci, kdy vedení společnosti poskytlo zaměstnancům krajského úřadu cenné informace v oblasti sociálního podnikání. Praktické zkušenosti byly přínosem při přípravě dotačního programu kraje na podporu sociálního podnikání,“ dodal radní Pavel Šotola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…