Hejtman Novák a 1. náměstek hejtmana Babka převzali ocenění Hasičského záchranného sboru ČR

03.11.2015 18:00

Medaile Hasičského záchranného sboru ČR (HZS ČR) udělené generálním ředitelem HZS ČR za zásluhy o bezpečnost, převzali dnes (3. 11. 2015) hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák a 1. náměstek hejtmana MSK Josef Babka.

Hejtman Novák a 1. náměstek hejtmana Babka převzali ocenění Hasičského záchranného sboru ČR
Foto: rep
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák

Slavnostní akt se konal v prostorách Trojského zámku v Praze. Generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR brig. gen. Drahoslav Ryba udělil letos přes 70 medailí.

Medaile Za zásluhy o bezpečnost náleží oceněným za dlouhodobé pracovní úsilí, osobní iniciativu a zásluhy o rozvoj integrovaného záchranného systému, zvyšování úrovně technické vybavenosti HZS MSK i zapojení do evropských projektů.

„Této pocty si oba skutečně nesmírně vážíme a vnímáme ji jako ocenění celého našeho kraje,“ uvedl po převzetí medaile hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák, který je předsedou bezpečnostní rady a krizového štábu kraje. „Jsem rád, že můžeme dovézt domů medaili, na jejímž získání má zásluhu celý tým lidí. Pro Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje se kraj snaží dlouhodobě dělat maximum, ať již jde o modernizaci vybavení nebo budování zázemí, které je důležité pro zefektivnění zásahů při ochraně života, zdraví i majetku obyvatel,“ dodává hejtman Miroslav Novák.

Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje (HZS MSK) patří k nejlépe vybaveným jednotkám v republice. Letos kraj věnoval profesionálním hasičům techniku a vybavení za 16 milionů korun z krajského rozpočtu, jednotky hasičů napříč krajem vybavil 33 nejmodernějšími automobilovými stříkačkami za téměř 215 milionů korun. Ty byly spolufinancovány ze strukturálních fondů Evropské unie a prostředků Ministerstva vnitra. Kraj mimo jiné dotoval v tomto roce šesti miliony úpravu hasičské zbrojnice v Orlové-Lutyni, ještě letos chystá nákup automobilového žebříku a šesti výškových plošin za zhruba 122 milionů korun.

V současné době v kraji finišuje výstavba moderních integrovaných výjezdových center (IVC) v Třinci, Ostravě-Jihu a na mošnovském letišti, kde budou pod jednou střechou pracovat profesionální hasiči, policisté, strážníci a zdravotníci. Novostavba pro hasiče a záchranáře vznikne také ve Městě Albrechticích. „Výstavbou IVC pokračujeme v úspěšném konceptu společných center složek IZS, který je v našem regionu realizován více než dvacet let. Všechny složky mohou být v centrech úzce propojeny, což jim umožňuje nejen lepší koordinaci každodenních výjezdů, ale především maximální efektivitu zvládaní zásahů při mimořádných událostech nebo vyhlášených krizových stavech. Všichni bychom si však přáli, aby jich v budoucnu bylo co nejméně,“ říká Josef Babka, 1. náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje.

„Letos máme příležitost poděkovat našim profesionálním hasičům za dobrou práci, neboť hasičský sbor v Ostravě slaví 70. let od svého založení. O tom, jak je jejich práce náročná a zodpovědná, se mohou zájemci přesvědčit 7. listopadu v Trojhalí Karolina i o den později, kdy je připraven Den otevřených dveří všech hasičských stanic v Ostravě nebo návštěva ostravského Hasičského muzea zdarma,“ doplňuje Josef Babka, 1. náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…