Hejtman na výjezdu. Litomyšlské gymnázium trápí stará okna

29.08.2014 17:10

Na pravidelné páteční inspekční cestě po regionu hejtman Pardubického kraje Martin Netolický navštívil před zahájením školního roku Gymnázium Aloise Jiráska v Litomyšli. S ředitelkou školy Ivanou Hynkovou prošel celou budovu školy, debatoval i s pedagogickým sborem. Po seznámení se situací jim přislíbil okamžité řešení havarijního stavu oken ve škole. Investice se gymnázium dočká ještě letos.

Hejtman na výjezdu. Litomyšlské gymnázium trápí stará okna
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický před budovou litomyšlského gymnázia

„S paní ředitelkou jsem si prošel celou školu a musím říci, že okna jsou skutečně v havarijním stavu. Na řadě z nich chybějí kličky, rámy oken netěsní, některá z nich jsou již nefunkční. Jedná se o letitý problém, škola na jejich výměnu z provozních nákladů ušetřit nemůže,“ řekl hejtman Martin Netolický a pokračoval: „Rozhodl jsem se proto, že z rozpočtu kraje na výměnu oken ještě letos uvolníme jeden milion korun.“ Šéf kraje zároveň zadal odboru majetku a investic, aby na projektu začal neprodleně pracovat.

Gymnázia kvalitně učí i technické předměty

Hejtman se při setkání s pedagogickým sborem zajímal také o plán výuky pro školní rok 2014/2015. S učiteli diskutoval také o koncepci všeobecného středoškolského vzdělávání v kraji. „Existuje jeden mýtus, který slýcháme o gymnáziích. A sice, že tyto školy produkuji pouze humanitně zaměřené žáky. To není pravda. V rámci všeobecného vzdělávání gymnázia nabízí velmi kvalitní výuku předmětů jako matematika, fyzika a chemie. Absolventi těchto škol jsou v těchto technických předmětech velmi dobře připraveni na studium na vysoké škole a často patří k nejlepším,“ argumentoval hejtman Netolický, který sám absolvoval gymnaziální vzdělání v České Třebové. Řada jeho bývalých spolužáků totiž našla velmi dobré uplatnění v technických oborech.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…