Hejtman ocenil význam evropských peněz při rozvoji středních Čech

23.11.2014 7:35

Regionální operační program Střední Čechy byl velmi úspěšný a pomohl zlepšit život lidem mnoha středočeských měst a obcí. Tuto skutečnost zdůraznil hejtman Středočeského kraje Miloš Petera, který v pátek 21. listopadu 2014 zahájil v Roztokách u Prahy Výroční konferenci Regionálního operačního programu Střední Čechy.

Hejtman ocenil význam evropských peněz při rozvoji středních Čech
Foto: red
Popisek: Miloš Petera, hejtman a předseda středočeské ČSSD

Jednání se zúčastnilo přes 100 starostů a představitelů měst a obcí ve Středočeském kraji, kteří diskutovali s představiteli Ministerstva pro místní rozvoj ČR a Ministerstva financí ČR o vývoji čerpání evropských dotací. „Díky evropským penězům se nám ve Středočeském kraji povedlo zlepšit stav komunikací, významně zvýšit počet míst v mateřských školách, zateplit celou řadu objektů, zrekonstruovat mnoho cenných historických památek nebo zrealizovat dlouhou řadu projektů,“ uvedl středočeský hejtman Miloš Petera.

O tom, jak bude možné čerpat pomoc od Evropské unie v programovém období 2014 – 2020,  přednášela Olga Letáčková, náměstkyně ministryně pro místní rozvoj. Ředitel Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy Václav Chytil a ředitel Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava Ivan Matulík zhodnotili průběh a závěrečné výzvy čerpání peněz ze současných fondů. Odpoledne vystoupili František Beckert z Auditního orgánu Ministerstva financí ČR a Anna Vilímová z Ministerstva pro místní rozvoj ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…