Helena Vondráčková natočila hymnu pro první pohádkový festival, který proběhne v Německu

18.08.2017 13:43

Zpěvačka Helena Vondráčková v jubilejním roce, kdy oslavila 70. narozeniny, natočila hymnu „Kommt mit ins Märchenland“ pro 1. Mezinárodní filmový festival pohádek - Internationales Märchenfilmfestival Fabulix. Ten proběhne od 23. do 27. srpna v saském městě Annaberg-Buchholz. Fabulix je zároveň prvním filmovým festivalem v Evropě s vlastní festivalovou hymnou.

Helena Vondráčková natočila hymnu pro první pohádkový festival, který proběhne v Německu
Foto: fabulix.de
Popisek: Helena Vondráčková

„Nabídka od ředitele festivalu Filipa Albrechta, který je zároveň mým dlouholetým manažerem pro německy mluvící země, mne velmi potěšila! Filip Albrecht napsal text a Michal David složil hudbu,“ řekla Helena Vondráčková, která na festivalu vystoupí v rámci koncertu Pohádkové melodie letní noci 25. srpna.

"Myšlenka, aby Helena nazpívala pro festival hymnu, mne napadla loni na podzim, když jsem ho připravoval. Sám jsem nikdy píseň o pohádkách nepsal," prozradil Albrecht, který je nejen německým textařem a manažerem Heleny Vondráčkové, ale textuje do němčiny také písně pro Karla Gotta.

Na festivalu, který je první svého druhu v Evropě, si budou moci návštěvníci mimo jiné prohlédnout originály kostýmů a rekvizit z filmových pohádek Barrandov Studia, včetně filmů Tři oříšky pro Popelku nebo Šíleně smutná princezna. Helena Vondráčková tuto výstavu 24. srpna ve 14 hodin slavnostně otevře a spolu s dalšími osobnostmi z Německa přestřihne pásku do Festhalle.

Z českých hvězd přijede do Německa také Pavel Trávníček, kterého v německy mluvících zemích velmi dobře znají z pohádky Tři oříšky pro Popelku. Dorazí i režisér Karel Janák, herci Patrik Děrgel a Eva Josefíková z pohádky Korunní princ.

Na festivalu návštěvníky čeká 78 filmových promítání a přes 150 doprovodných akci. Z Německa dorazí hvězdy jako legendární showmaster a zpěvák Michael Schanze, zpěvačka Ella Endlich a herec Rolf Hoppe (král z filmu Tři oříšky pro Popelku), který obdrží Cenu za celoživotní dílo.

Festival Fabulix patří mezi kulturní vrcholy letní sezóny v Sasku. Na zahájení přijede i předseda vlády Freistaat Sachsen, pan Stanislaw Tillich s manželkou.

Dalši informace ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…