Herbalife opět pomáhá českým dětem

19.05.2014 14:20

Společnost Herbalife poskytla prostřednictvím své nadace Herbalife Family Foundation obnovený grant ve výši 10 000 USD (téměř 200 000 Kč) Dětskému centru Zlín, které dlouhodobě podporuje. Slavnostní předání šeku proběhlo v Olomouci 10. května za účasti zástupců společnosti Herbalife, Dětského centra Zlín i samotných dětí.

Herbalife opět pomáhá českým dětem
Foto: Herbalife
Popisek: Herbalife

Nadace Herbalife Family Foundation (HFF) spolupracuje prostřednictvím programu Casa Herbalife s Dětským centrem Zlín již od roku 2004. Zlínské centrum poskytuje péči a zázemí dětem ve věku od 1 roku do 10 let, které ze zdravotních nebo sociálních důvodů nemohou pobývat ve své původní rodině. Díky finanční pomoci z programu Casa Herbalife je centrum schopno dětem výrazně zpestřit jídelníček a připravovat stravu také ze surovin, které by jinak pro ně byly těžko dosažitelné (např. čerstvé ryby, králičí maso, ovoce a zelenina v bio kvalitě apod.) Casa Herbalife také pomáhá pokrýt náklady na stravu dětí trpících nějakým typem potravinové alergie. Šek na částku 10 000 amerických dolarů převzala 10. května za asistence páru dětí, o něž centrum pečuje, Jitka Trčalová, zástupkyně ředitelky DC Zlín, z rukou Jany Lenkové, marketingové manažerky Herbalife pro ČR a SR.

„Jako matku mne problém zdravotně a sociálně znevýhodněných dětí oslovuje velmi intenzivně, jejich podpora v globálním měřítku však poněkud pokulhává. Proto mě velmi těší, že se společnost Herbalife prostřednictvím své nadace Herbalife Family Foundation dlouhodobě koncentruje právě na ně. Jsem velmi ráda, že jsme si v České republice vybrali Dětské centrum Zlín, se kterým už plných 10 let spolupracujeme na celé řadě jeho projektů,“ říká Jana Lenková ze společnosti Herbalife.

Program Casa Herbalife však Dětskému centru Zlín pomáhá i v dalších oblastech. Umožňuje lépe vést děti ke zdravým stravovacím návykům a posilovat jejich imunitu - např. v rámci miniprojektu Zdravé mlsání bude zakoupena sušička ovoce určená k používání samotnými dětmi. Finanční prostředky poskytnuté z grantu také zajistí osobám, které dětem v centru připravují jídla, další vzdělávání v oblasti zdravé výživy. Vedle toho také přispívají k realizaci celé řady sportovních a rekreačních aktivit dětí z centra (např. škola v přírodě, plavání, lezecká stěna nebo lyžování).

„Dlouholetého partnerství se společností Herbalife si velmi vážíme. Je pro nás nejen partnerem a sponzorem, na kterého se můžeme naprosto spolehnout, ale také přítelem, se kterým sdílíme společný cíl - pomáhat měnit životy dětí, které neměly takové štěstí jako my. Podobně jako ve fungující rodině chceme, aby i děti v našem centru měly dostatek podnětů a prostoru k pohybovým aktivitám a tím i ke zdravému růstu. Těchto cílů můžeme dosáhnout právě díky podpoře, kterou z programu Casa Herbalife získáváme,“ komentuje spolupráci zástupkyně Dětského centra Zlín, Jitka Trčalová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…