Historie se opakuje. Kometa Brno v dresech ZKL znovu zářila

02.12.2013 12:51

Pod hlavičkou strojírenského koncernu ZKL odehrál hokejový tým Komety Brno několik úspěšných sezón. Nyní se u příležitosti 60. výročí sportovního klubu obě brněnské stálice znovu spojily.

Historie se opakuje. Kometa Brno v dresech ZKL znovu zářila
Foto: ZKL
Popisek: ZKL

V dobových dresech s logem největšího výrobce velkorozměrových soudečkových, speciálních a dělených ložisek ve střední Evropě nastoupili hráči ve druhé třetině utkání 25. kola Tipsport extraligy proti Rytířům Kladno. A přestože historický úspěch přípravného utkání z 18. listopadu 1953, kdy Středočechy porazili 18:0, nezopakovali, z ledové plochy odcházeli jako hrdinové za potlesku 7 200 skandujících fanoušků. Výsledek 4:0 byl důstojným vyvrcholením oslav.

Šedesátiletá historie není jediným atributem, který mají ZKL s HC Kometa Brno společný. Obě brněnské legendy se dlouhodobě angažují ve filantropických projektech, a proto se u příležitosti kulatého jubilea, které v letošní sezoně „Komeťáci“ slaví, rozhodly obnovit spolupráci. „HC Kometa přišla s úctyhodným nápadem, vydražit dresy s logem ZKL a výdělek z dražby poskytnout na podporu lůžkového oddělení do Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně. Nad takovou výzvou není třeba dlouze přemýšlet. V následujícím roce bychom se s Kometou rádi domluvili na podobném charitativním projektu,“ říká výkonný ředitel ZKL Bearings CZ Ing. Michal Zafirelis. Ten pátečnímu zápasu ve vyprodané Kajot Areně nejen přihlížel, ale také předával cenu nejlepšímu hráči utkání.

„Kometě bych samozřejmě přál vyhrát titul. A do další šedesátky minimálně stejně tak úspěšné období jako měla v letech 1953 – 1973,“ dodal Zafirelis, který zavzpomínal i na svá dětská léta, kdy v zimě trávil většinu volného času na kluzišti s ostatními kluky ze sídliště. „Každý v té době chtěl být Karlem Langem, takže o brankáře na kluzišti nouze rozhodně nebyla,“ usmíval se výkonný ředitel ZKL Bearings CZ, který při neformálních rozhovorech se zákazníky nezřídka odpovídá na dotazy týkající se tuzemského národního sportu. „Český hokej je ve světě vnímán velmi kladně. Dlouholetí zákazníci ZKL si pamatují i samotnou slavnou éru brněnské Komety a její spojení s naší společností.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …