Hledá se šéf územního plánu v Praze

13.06.2016 18:01

Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy vypsal otevřené výběrové řízení na ředitele klíčové sekce, která má na starosti současný i připravovaný územní plán. Hlavními požadavky jsou zkušenosti v oblasti územního plánování a dobré komunikační schopnosti. Příprava nového územního plánu pro Prahu minulý týden vstoupila do nové fáze: IPR odevzdal návrh plánu a v příštích měsících tak může začít oficiální projednávání plánu, provázené intenzivní veřejnou diskusí o budoucí podobě Prahy.

Hledá se šéf územního plánu v Praze
Foto: iprpraha.cz
Popisek: IPR Praha - logo

„Kvalitní územní plán je nezbytným nástrojem pro zajištění rozumného a udržitelného rozvoje Prahy. Zatím jsme ale teprve v půlce cesty - teď končí fáze intenzivní přípravy návrhu nového Metropolitního plánu. Před námi jsou ještě čtyři roky neméně intenzivní společenské diskuze nad tím návrhem. Proto hledáme odborníka, jehož úkolem bude tuto diskuzi moderovat,“ vysvětluje své rozhodnutí Petr Hlaváček, ředitel Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR).

Dosavadní ředitel Sekce plánování města Roman Koucký bude na Institutu působit i nadále. O jeho budoucí roli v přípravách plánu rozhodneme společně s novým ředitelem sekce. Je to respektovaný odborník a jeho dosavadní role při přípravě plánu byla nezastupitelná. Nyní však nastává fáze, kde je snad více než odbornost a vizionářství potřeba schopnost smiřovat různé pohledy a hledat konsenzuální řešení. Proto hledáme posilu,“ dodává Petr Hlaváček. „Cílem je srozumitelný územní plán, který budou obyvatelé respektovat.“

V minulých dnech IPR na svém webu www.iprpraha.cz/metropolitniplan zveřejnil návrh připravovaného územního plánu i s návodem, jak ho číst. V současné době magistrát kontroluje správnost dokumentu a podle očekávání by měl na podzim spustit první vlnu projednávání.  Díky tomu bude mít každý obyvatel několik měsíců, aby se s obsahem plánu seznámil, případně podal písemnou připomínku. Nový územní plán musí začít platit do konce roku 2020.

Sekce plánování města, která nyní hledá nového ředitele, zahrnuje jak Kancelář Metropolitního plánu, tak Kancelář podpory plánu 99, v níž pracují odborníci na dnes platný územní plán z roku 1999. Přihlášky do výběrového řízení je možné podávat 31. 7. 2016. Jméno nového ředitele Sekce plánování města by tak mělo být známo nedlouho poté.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…