Hodnotitelská komise dostane deset záměrů bezbariérových tras

25.10.2015 7:45

Tento týden proběhlo na Úřadu vlády zasedání Řídícího výboru Národního rozvojového programu mobility pro všechny (NRPM).

Hodnotitelská komise dostane deset záměrů bezbariérových tras
Foto: Hans Štembera
Popisek: Znak vozíčkářů

Výbor se sešel, aby formálně posoudil doručené projekty (záměry) bezbariérových tras předložených žadateli v rámci II. kola výzvy k předkládání záměrů bezbariérových tras ve městech a obcích pro rok 2016. A následně tyto projekty (záměry) předal k posouzení Hodnotitelské komisi.

Členové výbor dnes prostudovali celkem deset záměrů bezbariérových tras - a všechny pustili dál  Hodnotitelské komisi.

Na základě doporučení této komise bude dne 26. listopadu 2015 Řídící výbor finálně rozhodovat o finanční podpoře záměrů.

Řídící výbor se skládá ze zástupců jednotlivých rezortů zapojených do financování Programu mobility, zástupců Vládního výboru pro zdravotně postižené občany a Národní rady osob se zdravotním postižením ČR. Jeho předsedou je ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu.

Cílem výzvy je podpořit realizaci komplexních bezbariérových tras ve městech a obcích. Základními dvěma oblastmi, na které je v rámci programu přispíváno, je odstraňování bariér v budovách státních a veřejných institucí a odstraňování bariér v dopravě. Po schválení záměrů předkládají úspěšná města a obce žádosti o dotace na jednotlivé příslušné rezorty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…