Holding CZECHOSLOVAK GROUP získal na veletrhu IDET 2017 ocenění Zlatý IDET, přivítal významné hosty a rozšířil spolupráci s partnery

01.06.2017 15:33

Během prvních dvou dnů letošního veletrhu IDET bylo v expozici holdingu CZECHOSLOVAK GROUP a automobilky TATRA TRUCKS rušno. Zástupci holdingu i automobilky přivítali v pavilonu celou řadu významných hostů, včetně ministra obrany Martina Stropnického, a uzavřeli partnerství pro nové projekty v oblasti speciální výroby.

Holding CZECHOSLOVAK GROUP získal na veletrhu IDET 2017 ocenění Zlatý IDET, přivítal významné hosty a rozšířil spolupráci s partnery
Foto: CZECHOSLOVAK GROUP
Popisek: Expozice CSG a TATRA TRUCKS na veletrhu IDET 2017

Holding CZECHOSLOVAK GROUP se dočkal i významného ocenění: raketomet BM-21 MT 4x4 společnosti EXCALIBUR ARMY, který má na jednom z nejvýznamnějších veletrhů obranných technologií IDET 2017 světovou premiéru, získal prestižní ocenění Zlatý IDET.

Společná expozice holdingu CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) a automobilky TATRA TRUCKS zaujímá nejrozsáhlejší výstavní plochu mezi výrobci a producenty obranných technologií na letošním veletrhu IDET a nabízí také největší počet vystavovaných exponátů. Je odrazem významu holdingu CSG v českém obranném průmyslu i jeho vztahů s domácími i zahraničními partnery. Potvrzením byl i zájem významných hostů, které zástupci holdingu a automobilky přivítali ve svém pavilonu na brněnském výstavišti.

V rámci své návštěvy veletrhu IDET 2017 zavítal do expozice CSG a Tatry ministr obrany Martin Stropnický, který si zájmem si prohlédl například bojové vozidlo pěchoty Pandur II 8x8, obrněné vozidlo TITUS či novinku v podobě samohybného raketometu BM-21 MT 4x4 a krátce jednal s představiteli holdingu CSG v čele s Jaroslavem Strnadem. Expozici také navštívili zástupci české armády včetně náčelníka generálního štábu Josefa Bečváře a nejvyšších velitelů Armády České republiky, pro kterou bude holding CSG vyrábět a servisovat vozidla Pandur II 8x8 a které TATRA TRUCKS dodává vozidla nejrůznějšího určení. „Česká armáda je pro nás důležitým partnerem, proto jsou setkání s jejími představiteli vždy přínosná. Veletrh IDET je dobrá příležitost pro prezentaci novinek, které by mohly být pro armádu zajímavé,“ řekl Petr Rusek, předseda představenstva společnosti TATRA TRUCKS.

Raketomet BM-21 MT 4x4

Raketomet BM-21 MT 4x4 vyvinutý společností EXCALIBUR ARMY, který má na letošním IDETu světovou premiéru, byl nominován na cenu Zlatý IDET 2017. Na základě hodnocení odborníků toto ocenění raketomet získal a zástupci EXCALIBUR ARMY a TATRA TRUCKS jej převzali během středečního slavnostního zahajovacího večera na zámečku Austerlitz ve Slavkově u Brna. Jde o další důkaz schopností konstruktérů společností patřících do holdingu CSG, stejné ocenění získalo v minulosti například i obrněné vozidlo TITUS.

Jaroslav Strnad a Martin Stropnický

„Ocenění vnímáme jako potvrzení správnosti naší cesty v rámci výroby, vývoje a modernizace obranné techniky. Raketomet BM-21 MT 4x4 představuje významný inovační prvek v rámci našeho portfolia,“ říká Richard Kuběna, obchodní ředitel společnosti EXCALIBUR ARMY, který ocenění převzal spolu s Karlem Ritschelem, ředitelem pro obranné programy společnosti TATRA TRUCKS, která raketometu dodala podvozek. „Podvozky Tatra slouží k různým platformám, ať už jako logistická vozidla nebo nosiče zbraňových systémů a dlouhodobě tvoří páteř ozbrojených sil České i Slovenské republiky,“ doplňuje Karel Ritschel.

Zástupci CSG a GDELS při podpisu smlouvy

Zástupci holdingu CSG také během IDETu uzavřeli partnerství na několika nových projektech se zahraničními partnery. Jedním ze strategických partnerů CSG je společnost General Dynamics European Land Systems (GDELS). Díky tomuto partnerství má holding CSG ve svém portfoliu obrněná vozidla Pandur II 8x8, jež jsou zavedena ve výzbroji AČR. Nová smlouva mezi CSG a GDELS uzavřená na letošním IDETu je platformou pro spolupráci na projektu bojového vozidla pěchoty ASCOD, které je jedním z kandidátů ve výběrovém řízení na nová pásová obrněná vozidla pro AČR. „Možnost kooperace na novém projektu je dalším důležitým krokem naší dosavadní úspěšné a také prověřené spolupráce,“ řekl Jaroslav Strnad, majitel holdingu CSG.

O holdingu CZECHOSLOVAK GROUP

CZECHOSLOVAK GROUP (zkráceně CSG) je holding navazující na tradici československého průmyslu, který podporuje a dále rozvíjí aktivity tradičních českých a slovenských společností v oblasti obranné i civilní průmyslové produkce. Jeho portfolio zahrnuje výrobu a prodej vojenských a speciálních vozidel, terénních nákladních automobilů, zbraní a zbraňových systémů, munice, strojírenských produktů pro automobilový, železniční a letecký průmysl či brzdových systémů pro kolejová vozidla, stejně jako silniční dopravní a logistické služby. Skupina klade silný důraz na kvalitu svých produktů a služeb a na exportní aktivity. S produkty společností holdingu se lze setkat na všech kontinentech a počet jeho zákazníků se stále rozrůstá. Podniky holdingu CZECHOSLOVAK GROUP v roce 2015 vygenerovaly tržby v hodnotě 13,6 mld. Kč a v současnosti zaměstnávají přes 6 tisíc pracovníků.

O společnosti EXCALIBUR ARMY

EXCALIBUR ARMY je přední česká společnost v oblasti výroby a obchodu s pozemní technikou a zbraňovými systémy pro pozemní síly s dvacetiletou tradicí. Její hlavní provozovnou a výrobním podnikem je závod ve Šternberku, ve kterém probíhá vývoj, výroba, modernizace a generální opravy speciální pozemní techniky na kolových i pásových podvozcích. Šternberský podnik získala EXCALIBUR ARMY v soutěži na cenu od českého státu v situaci, kdy podnik neměl zakázky a propouštěl zaměstnance. Soukromému vlastníkovi se podařilo továrnu naplnit novými zakázkami, které z více než 90 procent směřují na export. Společnost EXCALIBUR ARMY v současné době zaměstnává více než 460 lidí, většinu z toho právě ve šternberském podniku. Jedná se o konstruktéry s VŠ vzděláním i vysoce kvalifikované dělníky, experty na výrobu a opravy obrněné techniky. Ve Šternberku byly též vyvinuty nové typy vojenské techniky, např. raketomet RM-70 Vampire na podvozku TATRA FORCE 8x8, který je dodáván pro ozbrojené síly Indonésie. Tržby podniku dosáhly v roce 2015 4,3 miliardy Kč.

O TATRA TRUCKS a.s.

Akciová společnost TATRA TRUCKS převzala v roce 2013 světoznámou kopřivnickou automobilku, která po změně vlastnické struktury prošla úspěšnou restrukturalizací. Kromě standardizovaných modelových řad vyrábí i speciální nákladní vozidla na míru požadavkům zákazníka. Osmdesát procent produkce automobilky je určeno k exportu. Automobilka TATRA TRUCKS zaměstnává 1350 lidí a dalších více než 600 pracuje v dceřiném podniku TATRA METALURGIE zaměřeném zejména na slévárenství a kovárenství. Obrat TATRA TRUCKS za rok 2015 byl 3,7 miliardy Kč, zisk před zdaněním byl 400 milionů Kč. Za rok 2016 TATRA TRUCKS vyrobila 1326 vozidel, meziročně vzrostla výroba o více než
50 procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…