Holice trápí stav některých silnic, na rekonstrukci sokolovny přispívá také Pardubický kraj

14.05.2019 9:47

Hejtman Martin Netolický ve čtvrtek navštívil Holice. Se starostou města Ondřejem Výborným a místostarostou Petrem Kačerem jednali o stavu krajských silnic ve městě a o situaci v jednotlivých středních školách. Poté hejtmana provedl sokolovnou starosta místního Sokola Lukáš Horský.

Holice trápí stav některých silnic, na rekonstrukci sokolovny přispívá také Pardubický kraj
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Hejtman Martin Netolický jednal se starostou města Holice Ondřejem Výborným a místostarostou Petrem Kačerem

Největším problémem v Holicích je, tak jako jinde v kraji, stav silnic. Hejtman v této souvislosti upozornil, že kraje letos dostali od státu 2 miliardy korun, namísto 4 miliard. Pro Pardubický kraj to konkrétně znamená 122 milionů korun z původních 245 milionů. „Přesto, že se budeme snažit z vlastních zdrojů tento výpadek nahradit, tak se nám to s vysokou pravděpodobností nepodaří v plné výši. Jednotlivé silnice se budeme snažit zařadit do investičního plánu. Sladíme také činnosti při rekonstrukci inženýrských sítí, kdy bude v některých úsecích zásah do vozovky, proto se nabízí po jejich dokončení provést kompletní výspravu, což by mohlo být reálné počínaje rokem 2021,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Hejtman se zástupci města hovořil také o zájmu uchazečů o studium na Gymnáziu Dr. Emila Holuba a Střední škole automobilní v Holicích. „Zájem o tyto školy je velký, v obou případech počet uchazečů mnohonásobně převyšuje počet studentů v daném ročníku,“ řekl starosta města Ondřej Výborný.

Na závěr společně navštívili místní sokolovnu, kde si prohlédli částečně zrekonstruované prostory. „Sokolovnu při hodinách tělesné výchovy využívá krajská Střední škola automobilní, která nemá vlastní tělocvičnu, proto s panem ředitelem projednám potřebu pomoci. Pro příští rok navrhnu větší podporu, protože je nezbytné provést rekonstrukci hlavního sálu tělocvičny,“ sdělil hejtman. Budova, která je kulturní památkou, je architektonicky cenná. „Pardubický kraj už nyní ze svých grantů podporuje částečnou renovaci, zásadních úprav musí ale doznat hlavní sál, zejména podlaha, kde jsou původní parkety z roku 1911,“ dodal hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…