Hospodářská a sociální rada Mostecka: Regionální tripartita řešila tentokrát hlavně nezaměstnanost

20.02.2019 21:33

Především problematice nezaměstnanosti bylo věnováno únorové jednání Hospodářské a sociální rady Mostecka (HSRM). O vývoji stavu zaměstnanosti v roce 2018 přišli zástupce regionální tripartity informovat zástupci mostecké pobočky Úřadu práce.

Hospodářská a sociální rada Mostecka: Regionální tripartita řešila tentokrát hlavně nezaměstnanost
Foto: HSRM
Popisek: Hospodářská a sociální rada Mostecka

Neřešila se pouze statistika, zástupci úřadu práce seznámili přítomné také s projekty, které jsou pro uchazeče o zaměstnání k dispozici. Členy HSRM naopak zajímalo, jak velké procento klientů úřadu práce tvoří lidé v exekuci, případně jaký podíl uchazečů o zaměstnání na Mostecku tvoří středoškoláci a lidé s vysokoškolským vzděláním. Řeč přišla i na aktivní politiku zaměstnanosti, zejména na veřejně prospěšné práce, které řada starostů v obcích využívá.

Kompletní prezentaci úřadu práce je možné nalézt na webových stránkách Hospodářské a sociální rady Mostecka (ZDE).

O řešení problematiky spojené s nezaměstnaností i dalších, především sociálních záležitostí, seznámila členy HSRM poslankyně Parlamentu ČR Hana Aulická Jírovcová. Přítomným navíc nastínila plány parlamentních a vládních návštěv v regionu v následujících týdnech. Na Mostecko by totiž ještě během února měl dorazit Výbor pro sociální politiku a Výbor pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Hned prvního března se do regionu chystá předseda vlády Andrej Babiš a ve druhé polovině března na Mostecko zavítá také Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj, který bude zasedat v Ústí nad Labem.

K dalším bodům únorového jednání HSRM patřila krátká prezentace Místní akční skupiny Naděje o vyhlašovaných výzvách. Hodnocení činnosti i plány na letošní rok představily všechny odborné komise, které při HSRM působí. Jedná se o Odbornou komisi pro infrastrukturu a životní prostředí, Odbornou komisi pro Rozvoj lidských zdrojů, Odbornou komisi pro oblast cestovního ruchu a Odbornou komisi pro kulturu. Právě na základě doporučení posledně jmenované komise schválili zástupci HSRM první letošní pětitisícovou podporu pro obec Patokryje.

Hospodářská a sociální rada Mostecka, z. s. vznikla v březnu roku 1999 jako apolitické občanské sdružení, jehož členy jsou fyzické a právnické osoby, instituce státní nebo veřejné správy, které žijí nebo působí na Mostecku. V současnosti má 58 členů. Hospodářská a sociální rada Mostecka je členem Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje z. s., která sdružuje sedm okresních sdružení působících v rámci kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…