Hospodářská a sociální rada Mostecka řešila podporu a rozvoj regionu

02.04.2018 11:21

Podpora projektů vedoucích k rozvoji regionu byla hlavním tématem březnového jednání Hospodářské a sociální rady Mostecka (HSRM). Souvisela s ním mimo jiné prezentace společnosti Offroadsafari, která se zabývá poznávací turistikou v Ústeckém kraji, především pak v Krušných horách.

Hospodářská a sociální rada Mostecka řešila podporu a rozvoj regionu
Foto: HSRM
Popisek: Hospodářská a sociální rada Mostecka

V té souvislosti přišla řeč i na spolupráci mezi podnikateli, kteří se turistickým ruchem zabývají a institucemi, které mají podporu turismu jako součást své činnosti. A řešila se rovněž možnost, zda a jakým způsobem je možné tyto aktivity vzájemně propojit.

Členové regionální tripartity se ale zabývali i další podporou projektů. HSRM na doporučení své kulturní komise schválila poskytnutí dotace na pořádání dvou akcí v Korozlukách. Tradiční Živé zahrady, zaměřené především na děti a letního festivalového koncertu. Dotazy ale směřovaly také na poskytování dotací z Fondu podpory projektů HSRM, které bylo dočasně pozastaveno.

Vlastimil Vozka, 1. místopředseda a statutární zástupce HSRM, přítomným vysvětlil, že aktuální dotační programy již umožňují financovat i vznik projektových dokumentací. A právě za tímto účelem před lety vznikl Fond podpory projektů HSRM. Měl pomáhat členům Hospodářské a sociální rady Mostecka z .s. s přípravou projektových dokumentací, na něž bylo následně možné žádat o další dotační tituly. V současné době proto již ztrácí původní smysl. Regionální tripartita se ale nezříká myšlenky vznik zajímavých projektů podporovat i nadále, ačkoli to nemusí být konkrétně z Fondu HSRM.

Hospodářská a sociální rada Mostecka vznikla v březnu roku 1999 jako apolitické občanské sdružení, jehož členy jsou fyzické a právnické osoby, instituce státní nebo veřejné správy, které žijí nebo působí na Mostecku. V současnosti má 57 členů. Hospodářská a sociální rada Mostecka je členem Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje z. s., která sdružuje sedm okresních sdružení působících v rámci kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…