Hospodářská a sociální rada Mostecka se po prázdninách vrací k jednání

04.09.2019 20:08

Hospodářská a sociální rada Mostecka (HSRM) se po prázdninové přestávce 9. září opět sejde ke svému pravidelnému jednání.

Hospodářská a sociální rada Mostecka se po prázdninách vrací k jednání
Foto: HSRM
Popisek: Hospodářská a sociální rada Mostecka

Regionální tripartita se v programu určitě zastaví u dopisu, kterým se její předsednictvo v srpnu obrátilo na ředitelství Celního úřadu pro Ústecký kraj. V něm jej vyzývá, aby přehodnotilo svůj záměr zrušit územní pracoviště celního úřadu v Mostě a převést jeho kompetence do Chomutova. V Mostě již došlo ke zrušení detašovaných pracovišť Státního pozemkového úřadu a Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových, přičemž obě byla přestěhována do Chomutova. Zástupci Hospodářské a sociální rady přitom v dopise poukazují na fakt, že mezi nástroje politiky regionálního rozvoje patří všude ve světě i vytváření pracovních míst ve státem kontrolovaných aktivitách. Nejde přitom jen o vytváření pracovních míst pro vzdělané obyvatelstvo, ale také o zlepšování služeb pro rozvoj podnikatelského prostředí. A to je pro Mostecko, které se v důsledku transformace ekonomiky potýká dlouhodobě s nejvyšší nezaměstnaností v republice, velmi důležité.

Program zářijového jednání regionální tripartity bude ale mnohem rozmanitější, kromě procedurálních otázek je jedním z pravidelných bodů také hospodaření HSRM. Tentokrát se ale bude probírat také volba předsedy Finanční komise HSRM na nadcházející pětileté funkční období.

Hospodářská a sociální rada Mostecka, z. s. vznikla v březnu roku 1999 jako apolitické občanské sdružení, jehož členy jsou fyzické a právnické osoby, instituce státní nebo veřejné správy, které žijí nebo působí na Mostecku. V současnosti má 57 členů. Hospodářská a sociální rada Mostecka je členem Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje z. s., která sdružuje sedm okresních sdružení působících v rámci kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…