Hospodářská komora ČR finišuje přípravy podnikatelské mise do Íránu. Zájem podnikatelů je vysoký

21.07.2015 18:43

Hospodářská komora ČR pokračuje v posilování obchodních vztahů s Íránem. V rámci podnikatelské mise do Íránu, kterou Komora pořádá ve dnech 19.–23. září 2015, se přihlásilo již 30 firem. Jen za dnešek o účast v misi projevilo zájem pět tuzemských firem a další se hlásí. Na dnešek byla totiž stanovena uzávěrka pro možnost se do mise přihlásit. Zástupci firem z oborů hutnictví, energetiky, farmacie, logistiky nebo bankovnictví navštíví Teherán a Tabríz, kde budou probíhat podnikatelská fóra a jednání se zástupci íránského byznysu.

Hospodářská komora ČR finišuje přípravy podnikatelské mise do Íránu. Zájem podnikatelů je vysoký
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Hospodářská komora ČR je v obnovování vzájemných vztahů mezi ČR a Íránem nejaktivnější. Jednání o obchodních vztazích mezi Českou republikou a Íránem posílila Komora zejména v posledních měsících jako přípravu na ukončení mezinárodních sankcí. Ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí ČR a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR uspořádala už v září loňského roku historicky první podnikatelskou misi do Íránu. Do země se tehdy vypravilo téměř 20 zástupců českých firem z oborů, jako je strojírenství, doprava či energetika.

Íránský ministr financí a hospodářství Ali Taieb Nia také projednával spolu s prezidentem Hospodářské komory ČR Vladimírem Dlouhým možnosti prohloubení obchodní spolupráce mezi Íránem a Českou republikou na konci letošního dubna. Při jednání íránský ministr zdůraznil, že ze zemí východního bloku má Česká republika v Íránu vůbec nejlepší renomé. Íránská delegace tehdy také potvrdila, že mezi žádané a perspektivní obory patří v oblasti energetiky rozšiřování a obnova tepelných elektráren nebo obnovitelné zdroje energie, dále projevila zájem o farmaceutické výrobky a zdravotnickou techniku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…