Hospodářská komora: Certifikáty o původu, exportní doklady a Karnety ATA nově také na OHK v Prostějově

07.07.2018 8:20

Od 2. července 2018 mají exportéři možnost získat Certifikáty o původu zboží, exportní doklady a Karnety ATA nejen na Krajské hospodářské komoře Ol. kraje se sídlem v Olomouci a Okresní hospodářské komoře v Šumperku, ale nově i na OHK v Prostějově.

Hospodářská komora: Certifikáty o původu, exportní doklady a Karnety ATA nově také na OHK v Prostějově
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

„Dovršili jsme toho, co jsme slíbili podnikatelům Olomouckého kraje. Zkvalitnit proces a optimalizovat místo a čas pro výdej potřebných dokumentů. Jsme velmi rádi, že se nám podařilo rozšířit služby pro exportéry do dalšího regionu a tím ušetřit drahocenný čas při vyřizování dokladů potřebných při vývozu do zahraničí", řekl Bořivoj Minář, viceprezident HKČR pro průmysl a export a předseda KHK OK.

Prokázání země původu zboží je základním předpokladem pro přiznání jakéhokoliv celního zvýhodnění. Tuto skutečnost je nutno prokázat příslušným certifikátem. Hospodářská komora vydává certifikáty o původu zboží dle legislativy EU. Karnet ATA je mezinárodní celní dokument, který umožňuje dočasné vyvezení zboží osvobozené od cla a daní. Tento dokument můžete použít pro obchodní vzorky, zařízení potřebná pro výkon povolání, vědeckovýzkumný materiál nebo pro prezentační nabídku na různých veletrzích a výstavách v 77 zemích světa.

Sledujte, prosím, webové stránky ZDE a ZDE, na kterých zjistíte všechny potřebné informace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…