Hospodářská komora zveřejní výsledky šetření mezi podnikateli Komorový barometr

02.10.2017 17:11

S jakými problémy se podnikatelé v roce 2017 potýkají? Kvůli čemu firmám nejvíce rostly náklady a jak vidí svou situaci v roce 2018 v oblasti cen, zakázek, zaměstnanců, mezd a nákupu nových strojů a technologii? Tyto otázky zodpoví Komorový barometr, který bude zveřejněn ve středu 4. října.

Hospodářská komora zveřejní výsledky šetření mezi podnikateli Komorový barometr
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Komorový barometr reflektuje každodenní problémy podnikání i celkovou ekonomickou situaci v zemi. Anketa je organizována s půlroční periodicitou v 15tisícové členské základně Hospodářské komory ČR a výsledky průzkumu budou využity při činnosti Hospodářské komory ČR ve vztahu k orgánům státní správy, evropským podnikatelským reprezentacím a také k představitelům Evropské komise. Dále budou využity při predikci statistických výsledků výkonnosti české a evropské ekonomiky.

Minulá analýza z února 2017 například ukázala, že dobré výsledky podniků pocítili také jejich zaměstnanci na svých výplatních páskách. Dvě třetiny všech firem v loňském roce zvyšovaly svým zaměstnancům mzdy. Pětina firem přidávala více než 5 % a každá desátá firma zvyšovala mzdy o více než 7 %. Mzdy zvyšovaly hlavně střední a velké firmy (přes 80 %).

Hospodářská komora ČR je největším zástupcem podnikatelů, sdružuje 15 tisíc živnostníků, malých, středních a velkých firem organizovaných v 60 regionálních a 102 oborových asociacích. Disponuje nejhustší sítí regionálních zastoupení, podnikatelům je k dispozici v 73 městech po celé ČR. Hospodářská komora ČR je jediným zákonným zástupcem podnikatelů, ukotveným v zákoně č. 301/1992 Sb. o Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…