Hotovostní půjčky až k vám domů. Jaká jsou jejich úskalí?

14.03.2018 18:50

Představa, že vám v případě potřeby někdo donese peníze až k vám domů, zní velmi lákavě. Bohužel realita může být výrazně méně výhodná. Objevte hlavní úskalí hotovostních půjček do domu a zjistěte, zdali se vám opravdu vyplatí.

Hotovostní půjčky až k vám domů. Jaká jsou jejich úskalí?
Foto: Archiv
Popisek: peníze, ilustrační foto

Za pohodlí se platí

Standardně si jako žadatel o hotovostní půjčku jdete vyzvednout peníze na pobočku. V případě zdravotních komplikací nebo problémů s dopravou existuje možnost nechat si peníze doručit obchodním zástupcem. Hotovostní půjčky do domu z nabídek nebankovních společností opravdu fungují tak, že vůbec nikam nemusíte. Prostřednictvím online žádosti si o půjčku zažádáte a v domluvený termín vás navštíví zástupce. Ten s vámi dořeší všechny potřebné náležitosti a předá vám peníze na ruku. Nepotřebujete bankovní účet.

Doručení hotovosti až domů je zcela bez diskuze velmi pohodlné, nicméně každé doručení něco stojí. V případě půjčky to platí také, protože společnost musí pokrýt čas a cestu zaměstnance. Poplatky mohou být vzhledem k požadované částce až neúměrně vysoké, a proto se předem informujte, kolik za službu zaplatíte. Vyhnete se tak nemilému překvapení při splácení půjčky.

Půjčka až domů prakticky

Pro koho je hotovostní půjčka doručená domů výhodná? Odpověd přináší detailní pohled na konkrétní produkt. Například SMART půjčka je zde pro všechny, kteří se chtějí vyhnout obíhání bank a časově náročné administrativě. Získat můžete až 70 tisíc korun se splatností na 13 a 16 měsíců. Peníze vám obchodní zástupce v teple vašeho domova vyplatí ihned po podpisu smlouvy. Peníze máte možnost využít na cokoliv od rodinné dovolené po opravu pračky.

Bezúčelový charakter vám nediktuje, na co lze peníze využít. Půjčka je primárně určena pro lidi se stálým příjmem ze zaměstnání, nicméně posloužit může také důchodcům nebo ženám na mateřské. Výhodou SMART půjčky je doba doručení. Finance v průměru získáte do 48 hodin od podání žádosti.

Co jsou to vlastně nebankovní půjčky?

Hotovostní půjčky až domů se řadí mezi nebankovní půjčky. Že vám toto označení nic neříká? Jedná se o typ úvěru, jehož poskytovatelem není klasická banka, ale subjekt s licencí České národní banky (ČNB). Ta od 1. prosince 2016 dohlíží na celý trh spotřebitelských úvěrů.

Podmínky schvalovacího řízení bývají u nebankovních společností mírnější než v případě bank, ale i tak budete muset splňovat několik základních podmínek. Mezi ty patří obvykle plnoletost, české občanství a schopnost splácet bez komplikací závazky. Nebankovní půjčka nepředstavuje riziko, pokud se předem seznámíte s podmínkami a vsadíte na prověřené firmy s dobrým hodnocením. Současní poskytovatelé plní etické kodexy a je v jejich vlastním zájmu, aby zákazníkům včetně vás nabídli férové úvěrování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…