Hrad: Dezinformace o zrušení rozhodnutí

11.05.2021 9:15

Kancelář prezidenta republiky upozorňuje na dezinformaci: „Vratislav Mynář odmítl vydat informace o schůzkách s čínským velvyslancem. Podle ÚOOÚ protiprávně!“ zní sdělení šířené dne 9. 3. 2021.

Hrad: Dezinformace o zrušení rozhodnutí
Foto: generalcompact.cz
Popisek: Kancelář prezidenta ČR

Skutečnost je taková, že Úřad pro ochranu osobních údajů dospěl pouze k závěru, že po novele zákona č. 106/1999 Sb. nebyl vedoucí KPR příslušný rozhodnout o odvolání, neboť tato příslušnost nově přešla na ÚOOÚ. Ten o odvolání bude teprve rozhodovat, čili nelze vyvozovat závěr, že „tajení informací o čínském dopisu Kuberovi bylo protiprávní“.

Kancelář prezidenta republiky tímto upozorňuje na šířenou dezinformaci, zároveň se tímto vysvětlením snaží přispět k všeobecné právní vzdělanosti a šiřitelům této dezinformace nabízí v případě zájmu seminář zaměřený na základy Správního práva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…