Hrad: Jelení příkop se otevírá veřejnosti

15.12.2022 14:21 | Tisková zpráva

Z rozhodnutí vedoucího Kanceláře prezidenta republiky Vratislava Mynáře bude i v zimní sezóně, stejně jako Královská zahrada, otevřen pro veřejnost Jelení příkop.

Hrad: Jelení příkop se otevírá veřejnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad, sídlo prezidentů

Od čtvrtka dne 15. prosince 2022 bude Jelení příkop otevřen každý den od 10:00 hodin do soumraku. Přístup bude umožněn po chodníku od Pacassiho brány, dále bude možno projít chodníkem k Medvědinci. Vstupy z Klárova, od Belvederu a z ul. U Brusnice budou otevřeny podle počasí - za sněhové pokrývky nikoliv. Otevřen bude průchod valem Prašného mostu, zde ale nutno počítat kvůli stavebním pracím s krátkodobými omezeními.

Návštěvníky Jeleního příkopu si zároveň zdvořile dovolujeme upozornit na náročnost terénu, kdy doporučujeme zejména vhodnou obuv. Údržba cest v zimních měsících bude pouze základní.

Otevřením Jeleního příkopu pokračují Kancelář prezidenta republiky a příspěvková organizace Správa Pražského hradu ve vstřícných krocích směrem k široké veřejnosti, aby areál národní kulturní památky byl v co nejvyšší možné míře přátelský k jeho návštěvníkům.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…