Hrad: Jelení příkop se otevírá veřejnosti

15.12.2022 14:21 | Tisková zpráva

Z rozhodnutí vedoucího Kanceláře prezidenta republiky Vratislava Mynáře bude i v zimní sezóně, stejně jako Královská zahrada, otevřen pro veřejnost Jelení příkop.

Hrad: Jelení příkop se otevírá veřejnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad, sídlo prezidentů

Od čtvrtka dne 15. prosince 2022 bude Jelení příkop otevřen každý den od 10:00 hodin do soumraku. Přístup bude umožněn po chodníku od Pacassiho brány, dále bude možno projít chodníkem k Medvědinci. Vstupy z Klárova, od Belvederu a z ul. U Brusnice budou otevřeny podle počasí - za sněhové pokrývky nikoliv. Otevřen bude průchod valem Prašného mostu, zde ale nutno počítat kvůli stavebním pracím s krátkodobými omezeními.

Návštěvníky Jeleního příkopu si zároveň zdvořile dovolujeme upozornit na náročnost terénu, kdy doporučujeme zejména vhodnou obuv. Údržba cest v zimních měsících bude pouze základní.

Otevřením Jeleního příkopu pokračují Kancelář prezidenta republiky a příspěvková organizace Správa Pražského hradu ve vstřícných krocích směrem k široké veřejnosti, aby areál národní kulturní památky byl v co nejvyšší možné míře přátelský k jeho návštěvníkům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

19:02 Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

Nevládní organizace pomáhají Romům, lidem s postižením, samoživitelkám nebo seniorům. Ombudsman prot…