Hrad: Prezident republiky gratuloval německému prezidentovi

13.02.2022 18:23 | Tisková zpráva

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal v neděli dne 13. února 2022 gratulační dopis Franku-Walteru Steinmeierovi, prezidentovi Spolkové republiky Německo.

Hrad: Prezident republiky gratuloval německému prezidentovi
Foto: generalcompact.cz
Popisek: Kancelář prezidenta ČR

Vážený pane prezidente, milý Franku,?

dovol mi, abych Ti co nejsrdečněji poblahopřál k opětovnému zvolení prezidentem Spolkové republiky Německo. Tvé znovuzvolení a veřejná popularita je jasným důkazem skvělé reprezentace země. Spolková republika může být právem hrdá na svého prezidenta a mně je ctí, že Tě, milý Franku-Waltře, mohu nazývat svým osobním přítelem.

Velmi rád vzpomínám na naše opakovaná setkání, zejména pak na Tvoji poslední návštěvu Prahy v srpnu loňského roku. Oba se shodneme, že vztahy mezi našimi zeměmi jsou nejlepší v?historii. Je tomu tak i díky silným historickým gestům, mezi které určitě patří i Tvá srpnová návštěva krypty kostela sv. Cyrila a Metoděje v Resslově ulici v Praze. Výše uvedená gesta totiž píšou historií a přesahují nás jako politiky v čele svých států.

Velmi si vážím vysoké úrovně spolupráce mezi našimi zeměmi, a to nejen v ekonomické a politické oblasti, ale také mezi příhraničními regiony, v otázce výměny studentů nebo v běžných mezilidských kontaktech. Pandemie koronaviru navíc jasně ukázala, jak je vzájemná spolupráce důležitá. Věřím, že to nejhorší již máme za sebou a postupně se začneme vracet k našemu dřívějšímu způsobu života.

Milý Franku-Waltře, velmi se těším na naše setkání ještě během mého mandátu, abych Ti mohl pogratulovat osobně. Přijmi prosím ode mě závěrem ještě jednou upřímnou gratulaci a přání pevného zdraví a hodně úspěchů v Tvém soukromém i profesním životě.

S úctou Miloš

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…