Hrad: Prezident republiky obdržel gratulaci od polského prezidenta

28.10.2019 8:45

Prezident republiky Miloš Zeman obdržel u příležitosti státního svátku 28. října dopis od Andrzeje Dudy, prezidenta Polské republiky.

Hrad: Prezident republiky obdržel gratulaci od polského prezidenta
Foto: generalcompact.cz
Popisek: Kancelář prezidenta ČR

Vážený pane prezidente,

u příležitosti státního svátku České republiky bych jménem svým i jménem celého polského národa rád popřál Vám osobně a všem obyvatelům České republiky vše nejlepší.

Poláci a Češi jsou dva národy spojené pouty trvalého přátelství a společnými historickými osudy. Oba naše státy oslavily v loňském roce 100. výročí své nezávislosti. V letošním roce slavíme 30. výročí pádu železné opony a obrození demokracie, které ještě více zviditelnily nezlomné snahy Poláků a Čechů po svobodě.

Polsko a Česko dokáží společně využít potenciál, který plyne z těsného sousedství nejen na bilaterální úrovni, ale také při regionálním dialogu v oblasti střední a východní Evropy, obzvláště V4 a iniciativě Trojmoří. Spojují nás shodné zájmy a výzvy v rámci Evropské unie. Úzce spolupracujeme ve prospěch posílení bezpečnosti celého regionu jako spolehliví partneři a spojenci v rámci NATO. Dynamicky se také rozvíjí mezilidský dialog a spolupráce na místních úrovních.

Jsem přesvědčený, že naše mezinárodní vztahy mohou sloužit jako vzor dokonalého sousedského a vzájemného respektu. Zároveň doufám v naši další těsnou spolupráci a Vaši angažovanost při uskutečňování regionálních infrastrukturálních projektů, zásadních pro zkracování vzdálenosti, která nás dělí a při posilování jednoty jak v regionu, tak i v rámci Evropské unie.

K mým přáním bych rád připojil také to, aby dobrá atmosféra politických vztahů a intenzivní hospodářské kontakty přímo ovlivňovaly sympatie a vzájemné vnímání našich národů.

U příležitosti státního svátku přijměte, vážený pane prezidente, má přání mnoha osobních úspěchů a vytrvalosti při plnění ušlechtilé mise ve službě českému národu.

S projevy nejhlubší úcty

Andrzej Duda
prezident Polské republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…