Hrad: Prezident republiky se setkal s polským prezidentem

27.04.2022 13:30 | Tisková zpráva

Prezident republiky Miloš Zeman se ve středu dne 27. dubna 2022 na Pražském hradě setkal s prezidentem Polské republiky Andrzejem Dudou.

Hrad: Prezident republiky se setkal s polským prezidentem
Foto: generalcompact.cz
Popisek: Kancelář prezidenta ČR

Na společné tiskové konferenci s polským prezidentem prezident republiky uvedl:

Vážený pane prezidente, milý Andrzeji, dámy a pánové,

jsem velmi rád, že mám možnost opět se setkat se svým dobrým přítelem Andrzejem Dudou.

Chtěl bych vyjádřit naprosto jednoznačnou podporu České republiky postojům Polska v ukrajinské krizi. Řekl jsem panu prezidentovi, že v době, kdy Brusel kritizoval Polsko, jsem tuto kritiku označil jako vměšování se do vnitřních polských záležitostí. Nyní vidíme, že právě Polsko se stalo hlavním obráncem evropských hodnot a profilující zemí v odporu proti ruské agresi na Ukrajině. Chtěl bych rovněž vyjádřit Polsku plnou podporu v problematice dodávek ruského plynu do Polska, protože Rusové zastavením těchto dodávek porušili existující smlouvy jak z hlediska termínu, tak z hlediska formy placení.

Naše bilaterární vztahy jsou skvělé a myslím si, že až překonáme společným úsilím tuto krizi, která zahrnuje i společnou pomoc ukrajinským uprchlíkům, tak si oddechneme a budeme říkat, že svět je jiný, než byl před touto válkou, ale chci věřit, že bude lepší, protože dokážeme společným úsilím, aby agrese nebyla úspěšná.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…