Hrad: Prezident republiky udělil milost

28.08.2018 16:16

Prezident republiky Miloš Zeman se v úterý dne 28. srpna 2018 rozhodl vyhovět jednomu žadateli o milost.

Hrad: Prezident republiky udělil milost
Foto: generalcompact.cz
Popisek: Kancelář prezidenta ČR

Prezident republiky přihlédl k tomu, že omilostněný se řadu let léčí s onkologickým onemocněním, které vyžaduje dlouhodobou a vysoce specializovanou péči na odborném lékařském pracovišti, a prominul mu zbytek trestu odnětí svobody uloženého za trestné činy zneužití pravomoci úřední osoby, maření výkonu úředního rozhodnutí a přijetí úplatku. Omilostněný, který se těchto činů dopustil pouze jedním skutkem, dosud vedl bezúhonný a společnosti prospěšný život. Vzhledem k tomu, že omilostněný již nezastává veřejnou funkci, je recidiva obdobného skutku vyloučena. Prezident republiky za této situace nepovažuje za smysluplné trvat na výkonu zbytku trestu a svým humanitárním gestem tak umožnil omilostněnému napřít veškeré své síly na boj se život ohrožující nemocí.

Podnět k posouzení žádosti o milost byl prezidentu republiky předložen ministrem spravedlnosti JUDr. Janem Kněžínkem, Ph.D., a to na základě rozhodnutí prezidenta republiky ze dne 29. listopadu 2013 o přenesení pravomoci v řízení o udělení milosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…