Hrad: Vedoucí Kanceláře prezidenta republiky odmítá pochybení a chystá právní kroky

26.04.2019 16:51

Vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář odmítl jakákoliv pochybení při žádostech o dotace na výstavbu sportovní ubytovny, resp. penzionu v Osvětimanech. Chystá žaloby a trestní oznámení na Transparency International a reportéry České televize Adélu Paclíkovou a Vojtěcha Srnku.

Hrad: Vedoucí Kanceláře prezidenta republiky odmítá pochybení a chystá právní kroky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř Vratislav Mynář

„Pokud někdo podá trestní oznámení a obratem o tom vydá tiskovou zprávu, je to jasný důkaz toho, že mu nejde o věc samotnou ale jen o vlastní zviditelnění. Jedná se o naivní pokus o mou diskreditaci, který se obrátí proti jeho původcům. Máme listinné důkazy, které jasně dokazují, že jsme se žádných pochybení nedopustili. Naopak jsme zachránili prostředky státu před jejich zmarněním,“ vzkázal dnes ze služební cesty v Čínské lidové republice Ing. Vratislav Mynář. Poukázal přitom na zbabělost Transparency International, která podala trestní oznámení a tiskovou zprávu v okamžiku, kdy všichni dobře vědí, že je kancléř Mynář v zahraničí zaneprázdněn oficiální návštěvou prezidenta republiky Miloše Zemana v Čínské lidové republice.

Na řečnickou otázku, proč kancléř Mynář nedal tyto materiály k dispozici Reportérům ČT, odpovídá: „Po té, když jsem měl možnost se na vlastní kůži přesvědčit, jak Reportéři ČT manipulují skutečností, nemám k pořadu Reportéři ČT jakoukoliv důvěru. Druhým důvodem je, že oni se mě stejně neptali na to, co nakonec v pořadu je. I kdybych s nimi mluvil, stejně by to v reportáži zase bylo jinak, než bych jim řekl. V první reportáži se dopustili osmi závažných porušení závazného Kodexu ČT, v druhé reportáži porušili minimálně tři ustanovení. A třetí důvod je, že jsem si prostě po třinácti letech nepamatoval detaily z několika komplikovaných řízení. Doklady mám na několika místech, zpracovávali je různí právníci a ekonomové a zrekonstruovat celou věc prostě chvíli trvá. To ale Reportéry ČT samozřejmě nezajímá – ti chtějí svoje odpovědi dostat hned teď, třeba v osm hodin ráno před dveřmi vašeho bytu,“ dodává Vratislav Mynář.

Kancléř prezidenta republiky v závěru přivítal šetření, které iniciovala reportáž ČT i trestní oznámení Transparency International. „Jednou pro vždycky tak bude jasné, jak to bylo a že jsme se ničeho špatného nedopustili. Pak podám zase já žaloby pro poškození dobrého jména a trestní oznámení za křivá obvinění na všechny, kdo stojí za touto špinavou diskreditační kampaní. Na ten okamžik se velmi těším,“ uzavřel vedoucí Kanceláře Vratislav Mynář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…