Huawei zahajuje prodej nového smartphonu Ascend Y550

04.11.2014 16:22

Nejnovější model značky Huawei z nižší střední třídy nabídne lepší parametry a podporu vysokorychlostního připojení technologií LTE, které je nyní dostupné opravdu pro každého

Huawei zahajuje prodej nového smartphonu Ascend Y550
Foto: Huawei
Popisek: Huawei

Společnost Huawei, přední světový dodavatel řešení v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT), zahájila od listopadu na českém trhu prodej nového smartphonu Huawei Ascend Y550, který přináší výhody připojení technologií vysokorychlostního LTE i do kategorie nižší střední třídy smartphonů. Jak už je u značky Huawei tradicí charakterizuje nový model skvělý poměr výbavy k ceně telefonu, 4,5“ TFT IPS displej, pevné dílenské zpracování, dostatečně výkonný a úsporný čtyřjádrový procesor, jednoduchá obsluha i pro naprosté začátečníky díky zjednodušenému módu prostředí Emotion UI a atraktivní cenovka 3590,- Kč vč. DPH.

Klíčovou vlastností nového modelu Huawei Ascend Y550 je podpora vysokorychlostních LTE sítí pomocí protokolu Cat4. Díky tomu dokáže stahovat data rychlostí až 150 Mbps. Kromě podpory LTE, která je v této cenové kategorii stále velkým nadstandardem, podporuje Y550 Bluetooth v nejnovější a úsporné verzi 4.0.

Zaoblené tělo smartphonu je vyrobené z pevných plastů s matnou úpravou zabraňující ulpívání otisků prstů na zádech přístroje. Dostatečný výkon a plynulý chod telefonu zajišťuje čtyřjádrový 64-bitový procesor Qualcomm Snapdragon 410 na frekvenci 1,2 GHz a operační systém Android 4.4.2 KitKat, který je doplněn o zavedené uživatelské rozhraní Huawei Emotion UI 2.3, které uživatelům nejen zjednodušuje ovládání systému, ale také nabízí větší míru personalizace. Uživatelům je k dispozici 1 GB operační paměti RAM a vnitřní paměť o velikosti 4 GB, kterou je možné pomocí microSD paměťových karet rozšířit až do 32 GB. Displej smartphonu Huawei Ascend Y550 s úhlopříčkou 4,5" a rozlišením 854 x 480 pixelů je vyrobený technologií IPS, která zaručuje výborné pozorovací úhly, věrné podání barev a nadprůměrnou viditelnost na přímém slunci.

Ascend Y550 je dále vybaven zadním fotoaparátem s rozlišením 5 MPx s autofocusem, LED bleskem a schopností nahrávat video v HD rozlišení a nechybí samozřejmě ani přední 2 MPx kamerka pro videohovory a pořizování oblíbených „selfie“ fotografií. Z další výbavy lze zmínit např. integrovaný GPS modul, FM rádio nebo tzv. zjednodušený mód (Simple UI) přehledného prostředí Emotion UI, který je ideální pro seniory nebo úplné začátečníky se smartphonem.

Telefon se v tomto módu přepne do jednoduchého prostředí s velkými ikonami a velmi přehledně strukturovanou nabídkou, která preferuje základní funkce, jako je psaní SMS zpráv a telefonování, před pokročilými aplikacemi. Ty lze přesto spouštět i v jednoduchém módu a uživatel tedy není funkčně jakkoli omezen. Přesto se mobil v daný moment stane extrémně jednoduchý na použití. Pro začínající či starší uživatele se může tato schopnost stát velkou výhodou.

Huawei Ascend Y550 je na českém trhu dostupný od listopadu 2014 u všech velkých online prodejců a ve volné distribuci v černé a bílé verzi za doporučenou maloobchodní cenu 3.590,- Kč vč. DPH a také v nabídce všech tří mobilních operátorů (O2, T-Mobile a Vodafone).

Technické specifikace Huawei Ascend Y550:

Sítě

LTE: 800/900/1800/2600 MHz

HSDPA: 900/2100 MHz

GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz

Procesor a paměť

64-bitový čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 410 (MSM8916) taktovaný na 1,2 GHz

1 GB RAM/ 4 GB ROM, grafický čip Adreno 306

Operační systém

Android ™ 4.4.2 / Huawei Emotion UI 2.3 

Baterie

nevyjímatelná baterie 2000 mAh Li-Ion

Multimédia

MP3, AAC +, rozšířené AAC, ad.

3,5 mm konektor sluchátek

FM rádio

Rozměry

133 mm x 68 mm x 9,5 mm / 153 g

Displej

4,5palcový displej FWVGA s rozlišením 854 x 480, 218 PPI

Fotoaparát

Zadní fotoaparát 5 MPx s autofocusem a přisvětlovací LED diodou, nahrávání HD videa 30 fps

Přední fotoaparát 2 MPx

Konektivita

LTE Cat4

WiFi b/g/n

Bluetooth verze 4.0 (včetně A2DP, LE)

MicroUSB (High Speed USB)

čidlo vzdálenosti a čidlo zrychlení

GPS/A-GPS/GLONASS

NFC

Senzory

čidlo gravitace, čidlo zrychlení, čidlo vzdálenosti a světelné čidlo, čidlo okolního světla, kompas

O Huawei Consumer Business Group

Huawei je předním světovým dodavatelem řešení v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Výrobky a služby Huawei se používají ve více než 170 zemích a slouží více než třetině světové populace. Huawei rovněž po celém světě založila více než 28 výzkumných a vývojových center, mimo jiné ve Spojených státech, Německu, Švédsku, Rusku, Belgii, Finsku, Francii, Irsku, Itálii, Velké Británii, Indii a Číně. Spotřebitelská divize patří mezi tři hlavní divize společnosti Huawei. Nabízí řadu výrobků, mezi něž patří mobilní telefony, tablety, mobilní širokopásmová zařízení, domácí zařízení a cloudové služby. Společnost Huawei se umístila na třetím místě v celosvětovém prodeji chytrých telefonů za rok 2013 a vykázala největší nárůst prodaných jednotek mezi předními prodejci. Cílem této divize je prostřednictvím společnosti Huawei přinášet nejnovější technologie spotřebitelům, nabízet celý svět možností a vytvářet mimořádné zážitky pro lidi na celém světě.

Pro více informací navštivte Huawei na consumer.huawei.com/cz nebo huaweidevice.cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:
Facebook – CZ/SK: www.facebook.com/HuaweideviceCZSK
Youtube – CZ/SK: http://www.youtube.com/user/HuaweiDeviceCZSK
Twitter: www.twitter.com/HuaweiDevice
Google+: plus.google.com/+HuaweiDeviceCo
Youtube: youtube.com/user/HuaweiDevice
Flickr: www.flickr.com/photos/Huaweidevice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…