Hudební ceny Žebřík: Nominacím vévodí Kryštof, Chinaski, Slza a Barbora Poláková, uspěli i Tata Bojs, David Koller či Aneta Langerová

02.02.2016 11:05

Kryštof, Chinaski, Slza, Barbora Poláková, Tata Bojs, David Koller, Aneta Langerová, Mandrage, Cocotte Minute, Xindl X, Kofe-In, Support Lesbiens, Dan Bárta, Tomáš Klus, Ewa Farna, Klára Vytisková, Lenka Dusilová, Tonya Graves, Jelen, Mydy Rabycad, Smrtislav a Thom Artway byli nominováni na ceny Žebřík. Rozhodli o tom hudební fanoušci během lednového hlasování na www.anketazebrik.cz.

Hudební ceny Žebřík: Nominacím vévodí Kryštof, Chinaski, Slza a Barbora Poláková, uspěli i Tata Bojs, David Koller či Aneta Langerová
Foto: news4all.cz
Popisek: Žebřík

V nominacích 24. ročníku Hudebních cen Žebřík se nejčastěji – celkem čtyřikrát – objevují jména Kryštof a Chinaski, včetně zpěváků obou kapel: Richarda Krajča a Michala Malátného. Do tří kategorií se prosadilo duo Slza i „Nafrněná“ Barbora Poláková. Shodně po dvou nominacích získali Aneta Langerová, David Koller a Tata Bojs.

Svá želízka v ohni mají i Mandrage, Cocotte Minute, Xindl X, Kofe-In, Support Lesbiens, Dan Bárta, Tomáš Klus, Ewa Farna, Klára Vytisková, Lenka Dusilová, Tonya Graves, Jelen, Mydy Rabycad, Smrtislav nebo Thom Artway.

O titul Akce roku si to rozdají festivaly Colours Of Ostrava, Hrady.cz, Rock for People, Trnkobraní a turné Srdcebeat skupiny Kryštof. V kategorii Film roku se utkají Domácí péče, Kobry a užovky, Padesátka, Ztraceni v Mnichově a dokument kapely Imodium Autentik.

„Sestava nominovaných je celkem obsáhlá a rozmanitá, očekávaná jména doplňuje i pár nováčků a drobných překvapení. Fanoušci mají v únorovém kole rozhodně z čeho vybírat“, komentuje výsledky hlasování ředitel cen Žebřík Jarda Hudec.

O konečných výsledcích se rozhoduje od 1. února ZDE. Hlasuje se i v zahraniční části ankety. Všechny hlasy budou slosovány o dárky partnerů Žebříku.

Finálový večer Žebříku se uskuteční 11. března 2016 od 19 hodin v areálu DEPO2015 v Plzni za účasti všech nominovaných. Tři nejlepší v každé kategorii získají originální sošky z dílny sochaře Václava Česáka.

Moderátory šestihodinové show budou opět Tomáš Hanák a Barbora Poláková. Ta se navíc objeví i v roli zpěvačky, se svou kapelou zde absolvuje vůbec první mimopražské vystoupení. Své velkolepé turné na Žebříku odstartují No Name a první letošní koncert v Plzni odehrají Tata Bojs. Rapper Marpo & Trouble Gang premiérově představí novinkové album i novou show. Exkluzivní koncerty chystají rovněž Jelen, Kateřina Marie Tichá a Mydy Rabycad.

Na druhé Red Bull stage se budou o zábavu starat DJ Friky + Mark Freetchy (videoscratch live), DJ Robot + Radimo, DJ Rockstar a další. Následovat bude after party s hvězdami Žebříku, která potrvá až do ranních hodin.

Organizátorem hudebních cen je magazín iREPORT ZDE. Díky spolupráci se serverem Samosebou.cz ZDE se Žebřík opět zapojí do třídění odpadu. Dalšími partnery jsou Plzeň 2015, Česká pojišťovna, Red Bull, Budějovický Budvar, Ochranný svaz autorský. Záštitu nad akcí převzal primátor Plzně Martin Zrzavecký.

Předprodej vstupenek za 350 Kč a VIP passů v ceně 990 Kč zajišťují Ticketportal ZDE, Eventim ZDE, Ticketpro ZDE, GoOut ZDE, Ticketstream ZDE, Plzeňská vstupenka ZDE.

Kompletní nominace a další informace jsou zveřejněny ZDE.

Facebook Anketa Žebřík ZDE

Událost Žebřík na Facebooku ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…